Za največ letošnjih kipcev je nominirana Beyonce. Foto: EPA
Za največ letošnjih kipcev je nominirana Beyonce. Foto: EPA

Ameriška glasbena akademija je v izjavi sporočila, da bo "podelitev največjih nagrad v glasbeni industriji po pogovorih z glasbeniki in zdravstvenimi strokovnjaki prestavljena".

"Po dolgih pogovorih z zdravstvenimi strokovnjaki, našim gostiteljem in glasbeniki, ki bi morali na podelitvi nastopiti, 63. podelitev glasbenih nagrad grammy prestavljamo na nedeljo, 14. marca," so zapisali v izjavi in dodali, da so bolnišnice zaradi slabšanja razmer v Los Angelesu na robu zmogljivosti.

"Oddelki intenzivne nege so skoraj popolnoma zasedeni in nove usmeritve pristojnih so nas pripeljale do tega, da je izbira drugega datuma za podelitev pravilna odločitev," so poudarili.

Glasbena akademija sicer za zdaj še ni razkrila nastopajočih, med nominiranci za letošnje grammyje pa vodi Beyonce, ki bi lahko letos domov odšla tudi z devetimi kipci. Poleg Beyonce so ocenjevalce uspešno prepričali tudi Taylor Swift, Roddy Ricch in Dua Lipa, ki so prejeli po šest nominacij.

Prestavljena pa je tudi letošnjega podelitev oskarjev – in sicer s poznega februarja na april, podelitev zlatih globusov pa so z januarja za zdaj prestavili na 28. februar.