Čeprav glasbenika povezujemo predvsem s country glasbo, je v enem izmed intervjujev za CNN povedal, da ne mara biti
Čeprav glasbenika povezujemo predvsem s country glasbo, je v enem izmed intervjujev za CNN povedal, da ne mara biti "žanrsko predalčkan". Foto: EPA

Instrumentalist, pevec in tekstopisec je v letih ustvarjanja spisal izjemno kariero. Sodeloval je z Ringom Starrom, Leonardom Cohenom, podpisan pa je tudi pod Dylanovo revolucionarno skladbo Nashville Skyline in pesem It Hurts Me, ki jo je pozneje posnel Elvis Presley. Številne njegove pesmi so temeljile na domoljubju in globokem občudovanju Združenih držav Amerike, ki jih je v svojih skladbah pogosto imenoval "največja država na svetu".

Njegova največja uspešnica je skladba The Devil Went Down to Georgia. Pesem se je uvrstila v sam vrh glasbenih lestvic, se tam obdržala več tednov, na koncu postala še platinasta. Leto po izidu se je skladba pojavila v filmu Mestni kavboj (Urban Cowboy), pred kratkim pa še v videoigri Guitar Hero.

Leta 1974 je Daniels začel s projektom Volunteer Jam oziroma koncerti zvezdnikov, ki so se odvijali skoraj pol stoletja, piše CNN. Pred štirimi leti je bilo njegovo ime zapisano v Dvorano slavnih country glasbe.

Na koncu svoje več kot 60-letne kariere je Daniels aktivno predstavljal glas ameriških vojnih veteranov, na družbenem omrežju Twitter in na svoji spletni strani pa redno objavljal spletne dnevnike o svojih političnih prepričanjih.

Vest je potrdil Danielsov predstavnik za odnose z javnostjo Don Murry Grubbs.