Taylor Swift je svoj zadnji album Midnights izdala oktobra. Na turneji Eras je obljubila uspešnice z albumov, ki zajemajo celotno njeno kariero. Turneja po ZDA naj bi se začela marca in končala avgusta. Foto: Reuters
Taylor Swift je svoj zadnji album Midnights izdala oktobra. Na turneji Eras je obljubila uspešnice z albumov, ki zajemajo celotno njeno kariero. Turneja po ZDA naj bi se začela marca in končala avgusta. Foto: Reuters

Na milijone oboževalcev je v torek obiskalo spletno stran Ticketmaster, da bi si zagotovili vstopnico. Zgodovinsko povpraševanje brez primere, kot so zapisali prodajalci vstopnic, je povzročilo občasne izpade in dolgo čakanje na spletu, ki se je pogosto končalo z razočaranjem. Vstopnice na razpolago v prvi predprodaji so hitro razgrabili.

Oboževalci so poročali, da so v spletnih vrstah čakali tudi po osem ur, številni pa so ugotovili, da so prepozni za nakup vstopnic, ki stanejo od 49 do 449 ameriških dolarjev.

Nekateri so dejali, da so si vzeli prost dan, da bi si zagotovili vstopnico, dodali so, da bi moral proces potekati bolj gladko. "Kot oče sem doživel neuspeh. Enkrat, ko me je moja hčerka resnično potrebovala, da ji priskočim na pomoč, mi ni uspelo," je zapisal Dave Pell, avtor glasila NextDraft. Drugi uporabnik z vzdevkom Swifties je povedal, da je bil večkrat izpuščen iz čakalnih vrst, svojo jezo pa je usmeril proti Ticketmasterju.

Tiskovni predstavnik Ticketmaster je dejal, da je bilo število ljudi, ki so se registrirali za zgodnjo prodajo, več kot dvakrat večje od števila razpoložljivih vstopnic in da je na milijone drugih prav tako prišlo na splet, da bi kupili vstopnico.

"To je povzročilo nekaj zamud za oboževalce, za katere vemo, da so frustrirajoče, in delali smo čim hitreje, da bi prilagodili nekatere čase razprodaj, da bi obvladali količino, in čakalne vrste zdaj tečejo," je dejal tiskovni predstavnik.

Kritika politikov
Demokratični ameriški poslanec David Cicilline je kritiziral podjetje na Twitterju: "Pretirane čakalne dobe in pristojbine Ticketmaster so popolnoma nesprejemljive, kot je razvidno iz današnjih vstopnic za turnejo Taylor Swift."

Dodal je, da do združitve podjetij Ticketmaster in Live Nation iz leta 2010, ki jo je odobrilo pravosodno ministrstvo, ne bi smela priti. "Ni skrivnost, da ima Live Nation-Ticketmaster nenadzorovan monopol," je dejal.

Cicilline, ki predseduje protimonopolnemu odboru predstavniškega doma, je ministrstvo za pravosodje pozval k preiskavi.

Industrija prodaje vstopnic je Američane leta jezila s skritimi provizijami, omejeno razpoložljivostjo vstopnic zaradi predprodaje in z drugimi nevšečnostimi.