Prince je odpovedal evropsko turnejo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Prince je odpovedal evropsko turnejo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Turneja bi se morala začeti 24. novembra na Dunaju, načrtovani so bili nastopi v Veliki Britaniji, na Švedskem, pa tudi v Parizu.

V Parizu bi moral 11. decembra odigrati dva nastopa v zgodovinski operni hiši Palais Granier, a so se organizatorji "zaradi tragičnih dogodkov v Parizu odločili, da odpovedo evropsko turnejo".

Turneja z naslovom Prince Spotlight: Piano and a Microphone (Prince v ospredju: Klavir in mikrofon) naj bi bila prva v takšni obliki, odkar se je 57-letni Američan povzpel do slave.

Poleg Princea in omenjenih skupin so morali zaradi direktive oblasti nastop v legendarnem Zenithu že v nedeljo odpovedati Motörhead, nekaj koncertov je odpovedala tudi skupina U2, pa skupina Foo Fighters ...

Spravimo Eagles od Death Metal na vrh
Francijo pa so že zapustili tudi Eagles of Death Metal, ki so v petek nastopali v dvorani Bataclan, ko so vanjo vdrli teroristi in začeli streljati. Eagles of Death Metal se zaradi nastopa v Bataclanu s pesmijo Save a Prayer, priredbo skupine Duran Duran, morda obeta prvo mesto na lestvici najbolj priljubljenih pesmi v Veliki Britaniji, saj so njihovi oboževalci sprožili gibanje na družbenih omrežjih. "Spravimo Eagles of Death Metal ta teden na prvo mesto v znak podpore in miru," so kampanjo na Twitterju opisali organizatorji. Udeleženci kampanje - na Facebooku je pobudo všečkalo že več kot 6.500 ljudi - naj bi na svoje računalnike naložili pesem, kar organizatorji opisujejo kot "lepo gesto".

Ob tem so poudarili, da ne gre za profitno kampanjo in da niso povezani s skupino. Od začetka kampanje je pesem na britanskem Amazonu dosegla tretje, na Applovi iTunes rocklestvici pa prvo mesto. Na splošni lestvici iTunes je pesem na 35. mestu.