Hayya Hayya je naslov simpatičnega poletnega ritma, ki bo prva med predstavljenimi pesmimi letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu. Puščavsko kuliso prvenstva odraža tudi predstavljen videospot, ki v popolnosti zajame mistično čarovnijo puščavske države.

Pesem so organizatorji predstavili na žrebu skupin za prvenstvo, v njej pa nastopajo katarska pevka Aisha, ameriški poppevec Trinidad Cardona in nigerijsko-ameriški raper in pevec Davido.

Aisha spada med najbolj znane katarske ustvarjalce in je svojo državo že predstavljala na številnih mednarodnih odrih in prireditvah. "Počaščena in srečna sem, da živim v teh vznemirljivih časih, v katerih bom lahko prisostvovala temu izjemnemu dogodku v moji domovini," je povedala pevka. "Sporočilo pesmi o skupnosti in sreči se me je močno dotaknilo ves čas ustvarjanja in snemanja te pesmi."

Organizatorji so se letos odločili, da bodo prvenstvu posvetili več kot le eno uradno pesem. To ne bo uradna in sponzorska pesem, kot je bilo na prejšnjih prvenstvih, ampak bo več uradnih pesmi prvenstva, ki bodo po njihovih besedah skupaj pokazale raznovrstnost svetovne kulture.

Obljubljajo barvit nabor skladb z različnimi ritmi, glasbenimi slogi in predvsem ustvarjalci s celega sveta.