Prva vrsta: Bowstrings

Bowrain nas je s svojo glasbo v Prvi vrsti razvajal v času že karantene, ko je na 1.programu Radia Slovenija premierno predstavil skladbo Fractions.

Tokrat pa je nastopil živo v radijskem studiu 13. Pianist, skladatelj in producent je študiral v Rotterdamu, Amsterdamu in Filadelfiji in je s svojo glasbo razpet po svetu. Tudi njegova glasba je razpeta, in to med številne zvrsti, od džeza, ambientalne glasbe, elektronike, do pridiha filmske glasbe in improvizacije.

Foto: Urška Boljkovac
Foto: Urška Boljkovac

Slišimo ga tako na koncertnih odrih, njegova glasba pa je velikokrat tudi del vizualnih in uprizoritvenih umetnosti. Nazadnje je navdušil januarja letos s projektom 2020 Seconds(A)live v družbi 13 glasbenikov. Projekt bo spet predstavljen 20. novembra v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, jeseni pa bo izdan tudi posnetek.

V Prvi vrsti so z Bowrainom nastopili štirje godalci: violinista Vita Kobal in Oskar Longyka, violončelistka Ema Kobal in kontrabasist Žiga Golob. Zasedba se predstavlja pod imenom Bowstrings in deluje slabo leto. V oddaji smo slišali nekaj novejših in nekaj starejših del, skladba Changing Life to Love pa je zazvenela premierno.