RHCP so v svoji karieri prodali 60 milijonov albumov in dobili sedem grammyjev. Foto: EPA
RHCP so v svoji karieri prodali 60 milijonov albumov in dobili sedem grammyjev. Foto: EPA

To bo hkrati njihov prvi album po drugem in menda dokončnem odhodu kitarista Johna Fruscianteja (prvič je skupino zapustil leta 1992 zaradi prevelikih pritiskov slave in se vanjo vrnil leta 1998, ko se je vrnil z odvajanja od mamil in so skupaj posneli album Californication), ki ga je nasledil Josh Klinghoffer. Kadar ne igra pri RHCP, Klinghoffer vodi skupino Dot Hacker, bil je tudi član zasedb Ataxia (s Frusciantejem), The Bicycle Thief in Warpaint.

Poslušajte prvi napovedani singel
Kot je pri RHCP-jih v navadi že 20 let (od prelomnega Blood Sugar Sex Magik iz leta 1991), je album produciral Rick Rubin. Njihovo zadnje sodelovanje pa je bil dvojni album Stadium Arcadium iz leta 2006, ki se je po izidu zavihtel na prva mesta lestvic v 28 državah, tudi v ZDA, kjer so prodali 2,3 milijona izvodov plošče in dobili grammyja za najboljši rockalbum.

Edini napovedani koncerti skupine so za zdaj tisti v Hongkongu 9. avgusta, dva festivala na Japonskem (13. in 14. avgust) in festival Rock in Rio v Riu de Janieru, ki bo 24. septembra.