Rick Astley je prepričan, da si zasluži bajno odškodnino. Foto: EPA
Rick Astley je prepričan, da si zasluži bajno odškodnino. Foto: EPA

Ob poslušanju skladbe Betty (Get Money) je takoj jasno, da si je raper izposodil dober del Astleyjeve največje uspešnice. Zvezdnika je sicer najbolj zbodel njegov posnemovalec Popnick, ki je Astleya posnemal preveč dobro. Številni poslušalci so namreč mislili, da je uvodnik v skladbo raperja zapel pravi Rick.

Tožba, ki jo je Astleyjeva ekipa odvetnikov že vložila na losangeleško sodišče, navaja: "Toženi se je želel okoristiti z neverjetno popularnostjo skladbe, zato je nalašč ustvaril skoraj nerazločljivo imitacijo glasu gospoda Astleya." Zvezdnik zahteva večmilijonsko odškodnino in zaslužek, ki ga ustvarja Betty (Get Money). Matthew Hauri (Young Gravy) in njegova založba Universal Music Group se še nista odzvala.

Sicer je skladba Never Gonna Give You Up najprej konec osemdesetih postala neverjetna uspešnica, nato pa je doživela še eno eksplozijo, saj je za njen preporod poskrbel splet, kjer se skladba uporablja v potegavščini "Rickroll." V spletni šali se uporabniki na vse pretege trudijo pretentati druge, da kliknejo na povezavo, ki vodi do uspešnice.

Matthew Hauri. Foto: Reuters
Matthew Hauri. Foto: Reuters