Stožice je letos zabavalo večje število glasbenikov, kot so bili obiskovalci vajeni prejšnja leta. Foto: Ritem mladosti
Stožice je letos zabavalo večje število glasbenikov, kot so bili obiskovalci vajeni prejšnja leta. Foto: Ritem mladosti

V Stožicah so se v prejšnjih letih na odru že srečali Siddharta in Big Foot Mama, Dan D in Mi2, Dubioza Kolektiv in S.A.R.S., letos pa so se organizatorji odločili še za korak naprej in na trojni oder povabili glasbenike, ki so prepletli kar sedem različnih žanrov.

Na odru so se zvrstili Big Foot Mama, Tabu, Neisha, Perpetuum Jazzile, Modrijani, Pero Lovšin, Klemen Klemen in Valentino Kanzyani, poleg njih pa so za ogrevanje nastopili tudi Joker Out, Anomalo in Urban Pulz.

Organizatorji so pripravili različne kombinacije gostov, ki so v sklopu koncertnega večera nastopali skupaj, med njimi kot eno najbolj izstopajočih omenjajo Modrijane in Pera Lovšina.

Skupina Big Foot Mama je moči združila s Klemnom Klemnom. Ob napovedi je pevec zasedbe Gregor Skočir razložil, da je bila ideja o združitvi skladb Mala nimfomanka in Keš pičke pobuda basista Alena Steržaja. "Ritem mladosti sem že doživel kot nastopajoči, gost in gledalec, letošnje mešanje pa je spet malo drugačno in sveže. Najintenzivneje je bilo seveda s Siddharto, kjer smo prepletli opusa obeh bendov in najprej nismo niti vedeli, kako bi se tega lotili. Izbrali smo pesmi, opravili nekaj sestankov in vse skupaj zvadili, na koncu pa smo ustvarili odlično zgodbo. Bilo je pestro, saj je čisto drugače, če vadi en bend, kot pa, ko je treba v eno zgodbo povezati dve taki skupini."

Valentino Kanzyani se je glasbeno premešal z Neisho, Tabuji in Perpetuumom Jazzile, tovrsten nastop pa mu predstavlja ustvarjalni izziv. "Meni je najbolj všeč, da spet sodelujeva z Neisho, s katero sva nekaj podobnega že naredila pred enajstimi leti za Eksplozijo zabave, in da bom na odru z drugimi glasbeniki. Njej najbrž niti ni tako posebno, meni pa je delati v takem projektu nekaj novega."

Program Ritma mladosti

- Modrijani solo
- Modrijani in Pero Lovšin
- Modrijani in Tabu
- Tabu in Modrijani
- Tabu solo
- Tabu in Pero Lovšin
- Pero Lovšin solo
- Pero Lovšin in Modrijani
- Pero Lovšin in Neisha
- Neisha solo
- Neisha in Valentino Kanzyani
- Valentino Kanzyani in Neisha ter Perpetuum Jazzile
- Valentino Kanzyani solo
- Valentino Kanzyani in Tabu
- Klemen Klemen solo
- Klemen Klemen in Perpetuum Jazzile
- Perpetuum Jazzile solo
- Perpetuum Jazzile in Klemen Klemen
- Perpetuum Jazzile in Modrijani
- Perpetuum Jazzile solo
- Big Foot Mama in Perpetuum Jazzile ter Neisha
- Big Foot Mama solo
- Big Foot Mama in Pero Lovšin
- Big Foot Mama in Klemen Klemen
- Skupni zaključek