Mlajšim generacijam želijo Rock Partyzani predstaviti bogato zapuščino slovenske glasbene scene. Foto: RTV SLO
Mlajšim generacijam želijo Rock Partyzani predstaviti bogato zapuščino slovenske glasbene scene. Foto: RTV SLO

Glasbeniki bodo svoj izdelek, ki je izšel pri založbi Dallas, predstavili na "partyzanski" promociji v Biljardni hiši Ljubljana.

Idejni oče projekta Aleš Klinar - Klinči pravi, da so se s Partyzani zares potrudili. S tem zgodovinskim projektom želijo mlajšim generacijam po najboljših močeh predstaviti raznovrstno in bogato zapuščino slovenske glasbene scene. Klinar pravi: "Ta izdelek je darilo slovenski glasbi, njenim avtorjem, izvajalcem in občinstvu, ki z njo živi, diha in jo spremlja že desetletja."

Na albumu je deset skladb, od tega osem miksov najudarnejših slovenskih uspešnic od 60. do 90. let, od prvomajskih partizanskih budnic do zimzelenih popevk, od ponarodelih kantavtorjev do popa in rocka 70. in 80. let, od punka in novega vala, prek rockovskih balad, pa vse do uspešnic iz 90. let. Pri projektu je sodelovala skoraj celotna slovenska pop- in rockelita, ki je na novo zapela in zaigrala svoje uspešnice.

Vabilu k sodelovanju so se prijazno odzvali Anja Rupel, Alenka Godec, Marta Zore, Matjaž Jelen, Janez Zmazek - Žan, Zoran Predin, Omar Naber, Cole Moretti, Miran Rudan, Vili Resnik, Matjaž Zupan, Tomo Jurak, Alan Vitezič, Rok Orel, Rok Ferengja, Jože Potrebuješ, Marko Vozelj, Boris Bele, Reno Čibej, Jan Plestenjak, Slavko Ivančič , MI2 in veliki mešani Partizanski pevski zbor. Celotno snemanje projekta v studiu HPZ Bunker je posneto tako s kamero kot tudi s fotoaparatom. Na ogled je na spletni strani Rock Partyzanov.