Rok, Pepi in Barbara se dobro zavedajo, da je pred njimi zelo naporen ponedeljek. Foto: MMC RTV SLO/P. S.
Rok, Pepi in Barbara se dobro zavedajo, da je pred njimi zelo naporen ponedeljek. Foto: MMC RTV SLO/P. S.
Rok Žlindra in Kalamari
Navdušenje nad zmago je bilo nepopisno. Foto: MMC RTV SLO/P. S.

Osmo besedilo, na katerega je svoje upe polagal Leon Oblak, sicer "glavni krivec", da je sploh prišlo do sodelovanja med ansamblom Roka Žlindre in (že skoraj pozabljeno) skupino Kalamari, je ob zmesi električne kitare in harmonike s 15.907 glasovi "potolkel" konkurenco na Emi 2010. "V veselje mi je bilo igrati harmoniko, kot vedno," je na vprašanje, ali je bilo raztegovanje meha morda kaj težje v finalnem nastopu v primerjavi s polfinalnim, odgovoril presrečni Rok.

Ansambel na festivalih zmaguje kot za šalo
Fantom in dekletu iz ansambla pa se kljub novi festivalski zmagi še sploh ni iztekel "mandat" zmagovalca na festivalu Slovenska polka in valček. Tam je njihova pesem Del srca postala slovenski valček leta 2009. Prav tako pa jim je uspelo prepričati tudi gledalce in poslušalce, ki so jih s skoraj 4.000 glasovi uvrstili na prvo mesto oziroma izbrali za najboljšo skladbo v celoti. "Zmago na Polki in valčku zelo cenim in mi je zelo pri srcu zato, ker je zmagala moja skladba. Ker sem jaz bil avtor glasbe in aranžmaja," je primerjal obe zmagi Rok.

Zmagovalni drugi nastop Kalamarov na Emi
In če so bili Rok in druščina debitanti na festivalu, tega ne moremo reči za ostalo polovico zmagovalnega "dueta". Kalamari so namreč že nastopili leta 2004, toda ostali brez vidne uvrstitve. Kot je povedal pevec skupine Pepi Jež za enkrat še ne razmišljajo o Norveški in ob vprašanju, kako bodo zbirali sponzorje za pot na mrzli sever šaljivo odvrnil: "Mi smo že napovedali, da gremo igrati na ulico, da bomo cele dneve igrali Na golici na cestah in si nabirali žepnino."

Pogovor si lahko pogledate tudi spodaj.