Skupina MC5, ki je nastala leta 1963, je studijski album nazadnje izdala leta 1971. Po več kot pol stoletja pa se je zasedba odločila, da bo to leto v svet poslala nov glasbeni material – do zdaj so bili dejavni, a so izdajali predvsem kompilacije in koncertne albume. Zadnji album High Time bo po napovedih kitarista Wayna Kramerja nasledil Heavy Lifting.

Pri albumu naj bi sodelovali tudi slavni kitaristi, kot so Slash, Tom Morello, William DuVall in Vernon Reid. Po besedah Kramerja nekatere skupine potrebujejo nekaj časa med snemanji, njihova pa ga ogromno. Ploščo so sicer začeli snemati že med pandemijo covida-19, ko sta skupaj z novim pevcem Bradom Brooksom napisala 15 pesmi.

"Želel sem nadaljevati tam, kjer smo končali z albumom High Time. Glasbo potiskati v ospredje, prenašati sporočilo o lastni učinkovitosti in opolnomočenju ter se preprosto zabavati – vse to je v MC5," je pojasnil kitarist, ki meni, da je "ustvarjalnost rešitev za izzive, s katerimi se spopadamo".

Ob albumu, ki ga je Kramer označil za kitarsko ekstravaganco, skupina napoveduje tudi koncertno turnejo, ki jo bodo začeli 5. maja v Detroitu.