Nikoli se zares ne poslovijo. Foto: EPA
Nikoli se zares ne poslovijo. Foto: EPA

Britanci so do konca leta napovedali štiri koncerte. Po dolgoletnih ugibanjih o turneji ob 50-letnici skupine so datumi in lokacije koncertov zdaj dokončno potrjeni. Skupina bo dva koncerta - 25. in 29. novembra - izvedla v londonski Areni O2, 13. in 15. decembra pa jim bo mogoče prisluhniti v mestu Newark v New Jerseyu.

Vstopnice za londonski koncert so že v predprodaji, njihova cena pa se giblje med 106 in 406 funti (130 in 500 evrov), za prve vrste pa je kar tisoč funtov (1.200 evrov).

Kako se časi spreminjajo ...
Zanimivo, najcenejša vstopnica je še vedno dražje od vsote, ki so jo Stonesi dobili za plačilo za prvi nastop pred 50 leti! Ko so imeli 12. julija leta 1962 v londonskem klubu Marquee Club prvi koncert, je vsak član prvotne skupine namreč zaslužil pet funtov, pokojni Brian Jones, ki je "zakrivil" ime skupine, pa je prejel nekaj funtov več. Danes so se časi za skupino seveda povsem spremenili, za štiri koncerte naj bi tako prejeli 16 milijonov funtov (skoraj 20 milijonov evrov).

Novica o koncertih je prišla na dan nedavno, ko so glasbeniki izdali novi singel zasedbe "Doom and Gloom". Kot je dejal pevec Mick Jagger, se bo fantom morda na odru pridružilo tudi nekaj njihovih prijateljev.

Praznovanje 50. obletnice
Stonese je bilo zadnjič mogoče videti v živo leta 2007 med njihovo svetovno turneje "A Bigger Bang", ki je gostovala tudi v Beogradu in se uvrstila med najbolj donosne rockovske turneje vseh časov.

Pol stoletja delovanja se bo skupina spomnila tudi z dokumentarcem ameriške televizije HBO. Film, ki naj bi si ga bilo mogoče ogledati v novembru, bo predstavil tako slavno četverico - Jaggerja, Keitha Richardsa, Roonieja Wooda in Charlieja Wattsa - kot tudi nekdanja člana skupine Billa Wymana in Micka Taylorja. Govori pa se, da bi jih prihodnje leto utegnili videti tudi na znamenitem festivalu Glastonbury.