Mick Jagger v Oslu - takšen, kot je bil pred osebno tragedijo. Foto: Reuters
Mick Jagger v Oslu - takšen, kot je bil pred osebno tragedijo. Foto: Reuters
Rolling Stones
Do sredine poletja se bodo zadržali v Evropi, jeseni pa bodo dokončali avstralski del turneje. Foto: Reuters

V Telenor Areni v Oslu so imeli v ponedeljek dveurni koncert, ki je bil nabit z energijo in poln posebnih učinkov. Pod odrom je uživala 23.000-glava množica - dvorana je bila seveda razprodana -, Jagger pa je med pesmimi oboževalce nagovarjal tudi z nekaj norveškimi besedami. Tragične smrti svoje partnerice, ameriške modne oblikovalke L'Wren Scott, ni omenjal.

"To je bil pravi rokenrol. Prvič sem Stonese videl leta 1982 in takrat so se mi zdeli že precej stari. No, tokrat tega občutka nisem imel," je dejal eden izmed udeležencev koncerta, ki je bil znova popolnoma navdušen nad energijo, ki jo množici daje Mick Jagger.

Legendarni rokerji so v Oslu odigrali svoj običajni repertoar uspešnic, nastop pa so popestrili z neobičajno izvedbo uspešnice You Can't Always Get What You Want, pri kateri se jim je pridružil tudi tamkajšnji mladinski pevski zbor. Koncert so končali z ognjemetom.

Dunajski koncert že razprodan
Spomnimo, Rolling Stonesi so marca prekinili svojo turnejo On Fire in prestavili koncertne datume v Avstraliji in Novi Zelandiji, potem ko je odjeknila novica, da si je Scottova, s katero je bil Jagger v zvezi od leta 2001, vzela življenje. A britanski "starčki" so zdaj znova v polnem pogonu, njihov naslednji koncert bo v četrtek v Lizboni. Najbližje Sloveniji bodo 16. junija, ko bodo igrali na stadionu Ernst Happel na Dunaju, a vstopnic za ta dogodek ni več mogoče dobiti.