"Ne mislim, da sem najboljša pevka, znam pa pripovedovati zgodbe in rada ustvarjam pesmi." Foto: AP

Selena Gomez je v podkastu Smartless delila svojo vizijo za prihodnost – v njej se primarno ne vidi več kot pevka. "Čutim, da imam v sebi še en album," je dejala mednarodna popzvezdnica in dodala, da naj bi preklapljanje med njeno glasbeno in igralsko kariero terjalo svoj davek. Predvsem je imela težave z duševnim zdravjem – o tem je odkrito spregovorila v svoji dokumentarni seriji iz leta 2022 Selena Gomez: My Mind & Me.

Čeprav je poudarila, da je trenutno nič ne sili k izbiri med glasbo in igranjem, je priznala, da se bo v prihodnosti nuja po tem morda pokazala. "Ker sem utrujena, se bom želela umiriti in sprostiti," je rekla 31-letna zvezdnica, ki je za serijo Only Murders In The Building nominirana tudi za emmyja. Tako bi se želela karierno ustaliti in osrediniti predvsem na svojo igralsko kariero. Do zdaj je zaigrala tudi v Spring Breakers, Monte Carlu, Rudderless in A Rainy Day in New York, poroča CNN.

Njena glasbena kariera naj bi se namreč začela samo zato, ker je Disney takrat, ko je pred leti igrala v seriji Čarovniki s trga Waverly (Wizards of Waverly Place), k njej pristopil z idejo o ustvarjanju albuma. "Mislila sem, da bo zabavno, nekakšen hobi, v katerem resnično uživam. A se je ta hobi spremenil v nekaj drugega," je povedala Gomez in priznala, da si je že od malih nog želela biti "resna igralka", nikoli pa ni nameravala biti pevka "za polni delovni čas". "Ne mislim, da sem najboljša pevka, znam pa pripovedovati zgodbe in rada ustvarjam pesmi," je še dejala.

Med letoma 2009 in 2011 je še kot zasedba Selena Gomez & the Scene izdala tri albume (Kiss & Tell, A Year Without Rain, When the Sun Goes Down), od leta 2013 še tri samostojne studijske albume (Stars Dance, Revival, Rare), izdala je tudi kratkometražni album v španskem jeziku Revelación. Konec lanskega leta je izdala svojo najnovejšo pesem Single Soon.