Igralki in pevki je uspel veliki met. Foto: EPA
Igralki in pevki je uspel veliki met. Foto: EPA

Po Justinu Timberlaku, Snoop Doggu, Katy Perry in prej omenjeni Evi Longorii (prireditev so povezovali od leta 2006) se bo tudi Selena pri komaj 19 letih preizkusila v vlogi voditeljice tako velikega glasbenega spektakla, kot je podelitev MTV-jevih glasbenih nagrad.

"Navdušena sem, da bom gostila MTV EMA 2011 - uresničile so se moje sanje," je vzhičeno dejala na današnji tiskovni konferenci Selena in dodala: "To je ogromen spektakel, ki nagrajuje največja glasbena imena z vsega sveta, zato sem resnično počaščena, da bom vodila letošnjo podelitev!"

Podelitev se seli na Irsko
Čeprav se podelitev vsako leto odvija v enem izmed evropskih mest - letos se prireditev iz Madrida seli v severnoirsko mesto Belfast -, so na prireditvi v ospredju predvsem glasbeniki iz ZDA.

Na seznamu nominirancev trenutno tako vodi Lady Gaga, ki je nominirana v šestih kategorijah, s štirimi nominacijami pa ji sledita Američana Katy Perry in Bruno Mars. Adele, Justin Bieber in skupina Thirty Seconds To Mars pa so nominirani v treh kategorijah.