Vokalist Sepulture je že skoraj 15 let Derrick Green, ki pa mu po mnenju številnih oboževalcev ni uspelo zapolniti vrzeli, nastali po odhodu Maxa Cavalere. Foto: EPA
Vokalist Sepulture je že skoraj 15 let Derrick Green, ki pa mu po mnenju številnih oboževalcev ni uspelo zapolniti vrzeli, nastali po odhodu Maxa Cavalere. Foto: EPA

Cena je s prvotnih 34 znižana na 24 evrov, a kljub temu med slovenskimi metalskimi navdušenci vlada prepričanje, da bo koncert nekdaj kultnih metalcev spet odpovedan. Že lani naj bi se to zgodilo zaradi slabega zanimanja, tokrat pa naj bi bil po mnenju poznavalcev tudi termin precej zgrešen, saj je Metal camp ravno dobro mimo.

Kot je zapisal eden od uporabnikov na Paranoid Forumu: "HAHAHAHAHAHA!!! Tale organizator je pa res optimist, če misli, da mu bo s tako ceno vstopnice (po Metal Campu) uspelo napolniti kupe v vlaku... Ta, zdej že tribute band nekoč mogočne Sepulture, pa bo še enkrat nasedel... škoda..." Mi smo poskušali pridobiti podatke o prodaji vstopnic, a se nam za zdaj do njih še ni uspelo dokopati.

Green ni dostojen naslednik Cavalere?
Sepultura (v portugalščini beseda pomeni "grobnica") je brazilski heavy metal bend iz Belo Horizonteja, ki je nastal leta 1984. Kmalu so postali vodilna sila death metala, thrash metala in nato še groove metala, njihovi poznejši poskusi pa so se nagibali tudi v smeri nu metala, hardcore punka, industriala ... Doslej so izdali enajst studijskih albumov, nazadnje lanski A-Lex. Njihovi največji uspehi so bile plošče Arise (1991), Chaos A.D. (1993) in Roots (1996), vsakega izmed naštetih albumov so prodali v več kot milijon izvodih.

Še danes ni popolnoma jasno, zakaj je leta 1996 skupino zapustil vokalist Max Cavalera, menda pa je šlo, kot po navadi pri odhodih iz skupin, za "notranja trenja". Cavalera je nato ustanovil novo skupino Soulfly, za mikrofon pri Sepulturi pa je stopil Američan Derrick Green, a pri kritikih in (tudi slovenskih, po zapisih na spletnih forumih sodeč) oboževalcih novi pevec ni naletel na najboljši odziv. Leta 2006 je skupino zapustil še Maxov brat, bobnar Igor Cavalera. Edini član Sepulture, ki vztraja od začetka do danes, je basist Paulo Jr., kitarist Andreas Kisser pa je član skupine od leta 1987.

Leta 1992 so Sepultura, takrat na vrhuncu slave, že nastopili v Ljubljani. Vrnili so se leta 2006, ko so se v Cvetličarni ustavili skupaj z zasedbo In Flames. Bodo naslednji torek vendarle spet stopili na slovenska tla?