Zasedba MRFY. Foto: Bort Ross
Zasedba MRFY. Foto: Bort Ross

"Ne predajamo se, za vas pripravljamo še veliko glasbenih presežkov, a čas je, da glavno besedo prevzamejo živi koncerti. Tisti z občinstvom in vsem, kar sodi zraven," pravijo na Valu 202. Serijo koncertov v času, ko so koncertni odri samevali, zaključuje četverica MRFY.

Leta 2018 je zasedba po izdaji kratkometražnega albuma nastopila v Jutranjem koncertu pri Andreju in v oddaji Izštekani pri Juretu Longyki, po kateri je izdala digitalni album Izštekani.

Ko smo lani napovedovali nastop MRFY v Izštekanih, smo jih označili kot “veliki dolenjski rockovski up”. Danes ne moremo zapisati drugače kot “novi novomeški rockovski velikani”. Rastejo kot goba, v enem samem letu so izdali prvi EP, album s posnetki iz Izštekanih in studijski prvenec. Če bi jim rekli, naj v Šiški zaigrajo nekaj najboljših trenutkov svojega studijskega izštekavanja, ne bi imelo smisla. Nikoli ne naredijo tistega, kar jim rečeš. Zato jih imamo Izštekani tako radi.

Jure Longyka

Njihov koncert na Izštekanih 10 je obrodil novo skladbo v sodelovanju z Matter. To že lahko slišite na vseh platformah za pretočno poslušanje glasbe, danes pa ste jih lahko poslušali še v živo prek neposrednega radijskega in videoprenosa.

Koncert doma: MRFY