Foto: Reuters
Foto: Reuters

Naslov albuma Las Mujeres Ya No Lloran (Ženske ne jočejo več) citira eno njenih največjih uspešnic v zadnjih letih, ki je bila vključena tudi v album in posneta z argentinskim producentom Bizarrapom. Besedne igre, polne zbadljivk, ki jih je pevka uperila proti nekdanjemu partnerju, namreč govorijo tudi o tem, da ženske ne jočejo več.

Skladba Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53 je 47-letni popzvezdnici in 25-letnemu producentu lani prinesla dva latino grammyja. Uspešnica je zasedla tudi prvo mesto na Billboardovi lestvici največjih hitov, obenem pa podrla štiri Guinnessove rekorde ogledov na YouTubu in pretočnih predvajanj na glasbeni platformi Spotify.

Dvojec je sodeloval tudi na nekoliko bolj tehno in plesno obarvani skladbi The Strong One, poleg Bizarrapa pa je na albumu pevke, ki šteje 17 skladb, gostovalo še nekaj znanih glasbenikov, kot so Karol G, Manuel Turiz in Cardi B.

Trikratna dobitnica nagrade grammy je v četrtkovih poznih večernih urah na družbenih omrežjih delila trenutke z zabave ob predstavitvi albuma. Na Instagramu je povedala, da album predstavlja njene "boje, a tudi zmage", in da lahko tudi v najtežjih življenjskih trenutkih "preoblikujete bolečino v odpornost in moč". Po razhodu s Piquejem, očetom njenih dveh otrok, se je Shakira, rojena v Barranquilli, spoprijela z drugo špansko davčno preiskavo, potem ko je novembra dosegla poravnavo v vrednosti 15 milijonov dolarjev, da bi se izognila sojenju v prejšnjem primeru. Shakira je obljubila, da se bo borila proti obtožbam o davčni goljufiji, ki jih sama označuje za lažne.