Tomaž je letošnjo Emo ocenil z besedami: 'Bolje kot prej, vendar se sami ne vidimo na tem izboru.' Foto: Jaka Babnik
Tomaž je letošnjo Emo ocenil z besedami: 'Bolje kot prej, vendar se sami ne vidimo na tem izboru.' Foto: Jaka Babnik
Siddharta
'V Siddharti smo vsi enakovredni, ne glede na medijsko izpostavljenost članov,' pravi Tomaž o delitvi tantiemov med člani. Foto: MMC RTV SLO/ P. S.

Dobro leto po izidu petega studijskega albuma je Siddharta 9. februarja na spletni strani objavila novo skladbo Malishka, peterica pa 20. marca za tri tedne znova odhaja v Los Angeles. Tam bodo s producentom Rossom Robinsonom pripravili končno obliko skladb za novi album, ki ga bodo posneli v živo 18. junija na velikem koncertu v Stožicah. Prav o Ameriki in koncertu v Stožicah ste bralci postavili največ vprašanj.

Celoten klepet lahko preberete tukaj.

"Ni važno, kaj bo iz vsega tega"
Tomaž je tako dejal, da so se ob zadnjem obisku Los Angelesa - Sago so ob Tihem oceanu snemali kar tri mesece -, s producentom Rossom tako dobro ujeli, da želijo sodelovanje tokrat ponoviti oziroma nadgraditi. In dodal: "Mednarodna uveljavitev ni odvisna samo od Rossa, sploh nam v tem trenutku ni važno, kaj bo iz vsega tega, važno je samo to, da se to gremo oziroma da to počnemo."

Za zdaj ima skupina pet novih pesmi, ostale bodo zložili v Los Angelesu. "Vpliv okolja bo zagotovo spet prisoten," je dejal klaviaturist, ki je napovedal še: "Malishka je trik, tudi za nas same. Smo dovolj drzni, da niti sami včasih ne vemo, kaj bomo ustvarili, in v tem primeru smo imeli Malishko in si rekli, dajmo jo ven in začnimo. Kam nas bo odpeljalo, nismo vedeli." Kako bodo album naslovili, do zdaj še niso "dotuhtali".

Novo, drugo pesem bodo predstavili v soboto na podelitvi viktorjev, njen naslov pa bo General.

Na koncertih so najmočnejši
Priprave že potekajo tudi na veliki junijski koncert v Stožicah. Tomaž obljublja: "Od sebe bomo dali vse in to publike ne bo pustilo ravnodušne. Koncert je naša najmočnejša plat." Dodal je, da je bilo do zdaj prodanih nepričakovano veliko vstopnic, ob upoštevanju, da bo koncert šele čez štiri mesece. Fantje še razpravljajo, ali bi v Stožice povabili tudi kakšne goste, želijo pa si, da bi pred koncertom objavili vse nove pesmi.