Najbolj prepoznavna članica zasedbe Skunk Anansie je gotovo pevka Skin. Foto: EPA
Najbolj prepoznavna članica zasedbe Skunk Anansie je gotovo pevka Skin. Foto: EPA

Mars Ljubljana – Zagreb Trans Europe festival se letos vrača v novem terminu in v sveži preobleki. Ljubljano bodo urbani ritmi stresali v četrtek, 27. maja, zagrebški del festivala pa bo potekal v petek, 28. maja.

Letošnja izdaja festivala bo razširila svoja obzorja, saj bo v nasprotju s prvim letom, ko so se na odru ljubljanskih Križank predstavili samo slovenski ter hrvaški izvajalci, tokrat pokukala tudi v tujino, so sporočili organizatorji.

Spet na odrih po več kot osmih letih
Prvo ime festivala bodo Skunk Anansie, njihov nastop bo del velike povratniške turneje, prve po več kot osmih letih premora. Ena najbolj priljubljenih britanskih zasedb 90. let preteklega stoletja se je znova zbrala lani ter ob albumu največjih uspešnic Smashes and Trashes za letošnje leto napovedala nastope na nekaterih najvidnejših evropskih festivalskih dogodkih, kot so PinkPop na Nizozemskem, Heineken Jammin v Italiji ter Southside in Hurricane v Nemčiji.

Imena drugih nastopajočih izvajalcev na letošnjem Mars festivalu bodo objavljena v prihodnjih dneh, še sporočajo organizatorji in dodajajo: "Tako kot prvo leto zamisel festivala Mars ostaja enaka – povezovanje dveh mest, dveh prestolnic, Ljubljane in Zagreba, prek skupnega glasbenega ustvarjanja."