Foto: Reuters
Foto: Reuters
V živo igrali le za Hawkinsa

V spomin na svojega člana so Foo Fighters sicer odigrali koncerta v Londonu in Los Angelesu, gosti so bili Queen, Paul McCartney, Alanis Morrisette, Cars, Rush in Miley Cyrus.

Hawkinsa, ki je v skupini igral vse od leta 1997, so marca lani mrtvega našli v hotelski sobi, tik pred nastopom v Kolumbiji. Vzroka smrti niso razkrili, toksikološko poročilo pa je pokazalo, da je bilo v njegovem telesu deset snovi, med njimi opioidi, marihuana in antidepresivi.

Na glasbenem festivalu Boston Calling 2023 bodo Foo Fighters nastopili kot ena izmed treh glavnih skupin, ob boku The Lumineers in Paramore.

Kdo bo novi bobnar, še ni znano

Po prvem potrjenem koncertu so napovedali še dva, enega v Columbusu in enega v Bonnaru. Oboževalcem so sicer že po novem letu zagotovili, da bodo še nastopali. "Foo Fighters so bili ustanovljeni pred 27 leti, da bi predstavljali izjemno moč glasbe in nadaljevanje življenja," so zapisali v izjavi, ki se je nanašala na Grohlovo prejšnjo skupino, Nirvano, ki je razpadla po smrti frontmana Kurta Cobaina.

"V zadnjih 27 letih so naši oboževalci zgradili svetovno skupnost, sistem podpore, ki nam je pomagal, da skupaj nadaljujemo skozi najmračnejše čase," so dodali. Zapisali so še, da brez Hawkinsa nikoli več ne bodo takšni, kot so bili, ampak bodo brez njega drugačen bend. Kdo bo novi bobnar, še ni znano.