Natalia Lafourcade je z Un Canto por Mexico, Vol 1 slavila v kategoriji album leta. Album je izdala v korist kulturnega centra, ki ga je leta 2017 poškodoval potres Puebla. Gramofon je prejela še za najboljšo pesem s področja rap/hip hopa.

Raper Residente je nagrado za pesem leta prejel za avtobiografsko pesem Rene, ki jo je napisal po težki depresivni epizodi, slavil pa je še v kategoriji za najboljšo alternativno pesem.

Trojica je v omenjenih kategorijah premagala velike popzvezdnike, kot so Bad Bunny, J Balvin, Karol G in Maluma, ki pa so slavili v drugih kategorijah.

Španski popzvezdnik Alejandro Sanz je v kategoriji za posnetek leta slavil sedmič. Sanz je nagrado za posnetek leta, ki jo je prejel tudi lani, pred tem je v tej kategoriji slavil petkrat med letoma 2001 in 2006, prejel za skladbo Contigo ‒ iskreno ljubezensko pesem, ki jo spremljajo džezovski klavir in godala, navaja britanski The Guardian.

Bad Bunny, čigar uspešnica Dakiti je trenutno najbolj predvajana Spotify pesem na svetu, je za Yo Perreo Sola prejel nagrado za najboljši nastop v reggaetonu.

S 13 in letos največ nominacijami se je ponašal J Balvin, ki je s Colores slavil v kategoriji najboljši urbani album. To je njegov prvi gramofon na latinogrammyjih. Kolumbijski pevec, ki je pred kratkim prebolel okužbo z novim koronavirusom, je v živo v Miamiju odpel pesem Rojo, ki so jo v ozadju spremljale omembe gibanja Temnopolta življenja štejejo (Black Lives Matter).

Med nagrajenci sta bila še španska pevka Rosalia in portoriški pevec Ozuna, ki sta za Yo x Ti, Tu x Mi slavila v kategoriji najboljše urbane pesmi.

Kolumbijskega poppevca Mika Bahio pa so razglasili za najboljšega novega umetnika.