Erica Carmena se bomo spomnili tudi po uspešnici Hungry Eyes iz Umazanega plesa. Foto: Youtube
Erica Carmena se bomo spomnili tudi po uspešnici Hungry Eyes iz Umazanega plesa. Foto: Youtube

"Z neizmerno žalostjo moramo deliti z vami srce parajočo novico, da je Eric Carmen umrl," je na družbenih omrežjih sporočila njegova soproga Amy. "Naš krasni, ljubeči, in nadarjeni Eric je umrl konec tedna v spanju. V veliko veselje mu je bilo, da se je njegova glasba v teh desetletjih dotaknila toliko ljudi in da bo to njegova zapuščina. Družina v teh težkih trenutkih prosi za zasebnost."

Ameriški pevec je bil v 70. in 80. letih izjemno priljubljen in je skoval vrsto uspešnic, začenši z njegovo kariero pri Raspberries, za katere je napisal večino njihovih pesmi, vključno z Go All the Way.

Pesem, ki so jo opisovali, kot če bi se kitarski rifi skupine the Who zmešali z vokali Beatlov, je imela za tiste čase precej sugestivno besedilo, zato jo nekatere ameriške in britanske radijske postaje niso hotele vrteti. Je pa pesem našla novo slavo in občinstvo leta 2014, ko je bila vključena na soundtrack filma Varuhi galaksije.

Ko so Raspberries leta 1975 razpadli, se je Carmen podal na solo kariero, rokerske zvoke pa zamenjal za bolj romantične balade. Njegova prva dva singla sta bili veliki uspešnici leta 1976: All by Myself in Never Gonna Fall in Love Again.

Vrsta njegovih pesmi so postale velike uspešnice, ko so jih odpeli drugi izvajalci – denimo Celine Dion z All By Myself, Olivia Newton-John s She Did It in Shaun Cassidy z That’s Rock and Roll. Še ena Carmenova uspešnica je bila pesem Hungry Eyes, posneta za filmsko klasiko Umazani ples, s katero se je leta 1987 ponovno zavihtel na vrh glasbenih lestvic.

Po 80. letih je njegova kariera malce zastala, čeprav se je še podajal na koncertne turneje, tudi tisto z Ringom Starrom, poroča Guardian.