Vzrok raperjeve smrti še ni znan. Foto: Reuters
Vzrok raperjeve smrti še ni znan. Foto: Reuters

Raper je umrl v sredo ob peti uri popoldne, je potrdila Betty Honey - mrliška oglednica iz Atlante. Preiskovalci domnevajo, da je bil za smrt 34-letnika kriv prevelik odmerek mamil, a pravi razlog bo znan šele po obdukciji.
Kelly, znan tudi po vzdevku Mac Daddy, in Chris Smith, znan kot Daddy Mac, sta svojo glasbeno pot začela leta 1992. Pod svoje okrilje ju je vzel priznani glasbeni producent in raper Jermaine Dupri, ko je opazil duet v enem izmed atlantskih nakupovalnih središč. Duet je bil znan po tem, da je nosil svoja oblačila narobe oblečena, a oboževalcem po svetu sta se vtisnila v spomin po svoji glasbi.

Njun prvi uspeh - in daleč največji - sta doživela s skladbo Jump. Uspešnica, ki je končala na njunem večkrat nagrajenim prvencu Totally Krossed Out iz leta 1992, je najbolj znana po svojem refrenu, kjer sta Kelly in Smith preprosto ponavljala naslov pesmi. Duet je v podajanje svojega rapa vnesel presenetljivo globino, čeprav je samo skladbo napisal Dupri.

Skladba ju je vodila do svetovne slave: šla sta na turnejo s pokojnim kraljem popa Michaelom Jacksonom, se pojavljala v različnih televizijskih oddajah in imela celo svojo videoigro.

A Jump se je pozneje - v razvoju njune kariere - izkazala za breme, saj nobena njuna skladba ni doživela takšnega uspeha kot prva. Pa naj bo to Warm It Up ali Tonight's tha Night.