Nizozemski didžej Fedde Le Grand je zaslovel s skladbo Put Your Hands Up For Detroit. Foto: EPA
Nizozemski didžej Fedde Le Grand je zaslovel s skladbo Put Your Hands Up For Detroit. Foto: EPA

Danes ob 17. uri se je namreč začel festival elektronske glasbe StellarBeat. Programski del festivala, ki ga je v sodelovanju z organizatorji zasnoval Tim Urbanya, je sestavljen tako, da bo obiskovalcem zagotovil 40 ur neprekinjene glasbe.

Vrhunec predstavlja sobotni nastop Feddeja Le Granda, ki je po navedbah organizatorjev stalnica na lestvicah top didžejev po svetu, odkar je pred 11 leti izdal svojo prvo prelomno skladbo Put Your Hands Up For Detroit, ki je vdihnila svežino v takratni house.

Poleg njega bodo v Stellar Areni nastopili še Valentino Kanzyani, Pretty Pink, Mike Vale, Matroda, Tim Urbanya, Alex Ranerro, Tea Vuckovic, Blubird ter drugi slovenski in tuji didžeji.

Čez dan se bodo ti predstavili na manjšem odru na plaži, kjer bodo tudi druge dejavnosti. Zvečer se bo dogajanje selilo na ogromno ploščad nad plažo, ki se bo vsak dan festivala po 18. uri prelevila v areno z glasbo in svetlobnimi učinki.

Pričakujejo 5.000 obiskovalcev
Organizatorji pričakujejo, da se bo festivala udeležilo okoli 5.000 ljudi. V neposredni bližini prireditvenega prostora je tudi prostor za taborjenje.

Festival na enem največjih elektronskih odrov v Sloveniji prireja Klub KMŠ Maribor ob podpori občine Hoče - Slivnica. Občina si s festivalom ob akumulacijskem jezeru obeta dolgoročen turističen razvoj območja, ki je nedaleč stran od mariborskega letališča.

V Mariboru odmeva elektronika
V Mariboru odmeva elektronika