Amelle (skrajno levo) ne bo več delala skupaj s Heidi in Keisho. Foto: EPA
Amelle (skrajno levo) ne bo več delala skupaj s Heidi in Keisho. Foto: EPA
Jade Ewen
Jade Ewen je na vrat na nos postala nova članica skupine. Foto: EPA

25-letna Amelle, ki se je skupini pridružila leta 2005, odhaja zaradi notranjih razprtij, ki jih je imela predvsem s temnopolto članico zasedbe Keisho Buchanan.

Sugababes bodo kljub zadnjemu odhodu še naprej delovale kot trio, saj so zelo hitro našli zamenjavo - Keishi in Heidi se je namreč pridružila 21-letna Jade Ewen, ki je letos na evrovizijskem tekmovanju zastopala britanske barve.

Znana je že nova članica
Kot je znano, je imela Amelle že nekaj časa osebne težave, zaradi katerih je včasih preprosto izginila in pustila preostali članici na cedilu. Višek je sledil prejšnji teden, ko je izginila neznano kam in se več dni ni oglašala. Njena družina je celo poklicala policijo, saj jo je skrbelo, da so jo ugrabili, bila pa je na svojem domu v Severnem Londonu, kamor je odšla po burnem sporu s Keisho. Neimenovani vir je za britanski The Sun dejal: "Amelle je bila že nekaj časa izredno nesrečna. Trudila se je, da bi uredila stvari, a vse skupaj je bilo zanjo očitno preveč." Vir je tudi povedal, da bo nova pridobitev Jade s preostalima članicama že v ponedeljek snemala novi videospot, ki bo nastal v Los Angelesu.

V ozadju ljubosumje?
Zakaj dejansko je Amelle zapustila skupino, ni povsem potrjeno, nekateri pa domnevajo, da se je to zgodilo zaradi ljubosumja Keishe in Heidi. Ti naj bi ji namreč zavidali uspeh pesmi "Never Leave You", ki jo je Amelle posnela skupaj s pevcem Tinchyjem Stryderjem in je postala velika uspešnica.

Življenje naj bi ji spremenila v pekel
Ob tem se je oglasila tudi nekdanja članica skupine Siobhan Donaghy, ki jo je - zanimivo - tudi zapustila zaradi spora s Keisho, in spregovorila o tiranskem režimu, ki vlada v zasedbi: "Sploh ni dvoma, da sem bila prisiljena zapustiti skupino. Bilo je jasno, da obstaja v skupini oseba, ki me tam nikoli ni želela - in to je bila Keisha. Moje življenje je spremenila v živi pekel. Nikoli ji ne bom oprostila." Leta 2005 je skupino zaradi osebnih razlogov zapustila tudi 24-letna Mutya Buena.

Odhod k drugi založbi
Tiskovni predstavnik skupine novice o odhodu ene izmed članic (še) ni potrdil, so se pa oglasili iz založbe Geffen, ki skrbi za Jade. "Zaradi nepredvidenih okoliščin vas moramo z obžalovanjem obvestiti, da bo Jade prekinila vse promocijske dejavnosti," se je glasila njihova izjava za javnost, s katero so posredno potrdili, da se Jade seli k drugi založbi, ki skrbi za Sugababes.

Spodaj si oglejte videospot za pesem "Never Leave You".