Foto: AP
Foto: AP

V izdihljajih leta 2023 je album 1989 (Taylor's Version) že petič zasedel vrh lestvice, kar pomeni, da je pevka skupno že 68 tednov na vrhu Billboardove lestvice najboljših 200 albumov. Rekord je do nedavnega s tednom manj pripadal deseterici albumov pokojnega kralja rokenrola Elvisa Presleyja, ki so vrh lestvice zasedali v različnih obdobjih med letoma 1956 in 2002.

Med vsemi izvajalci, tudi skupinami so nesporni rekorderji še zmeraj legendarni The Beatles, katerih albumi so skupno na vrhu lestvice preživeli neverjetnih 132 tednov. 34-letnica je zdaj na drugem mestu v skupnem seštevku, Presley pa tretji.

Prvič je bila Swift na vrhu Billboardove lestvice z izdajo svojega drugega albuma Fearless pri devetnajstih letih. Plošča je bila med letoma 2008 in 2009 11 tednov na prvem mestu, poroča Billboard. Vrh lestvice so zasedli še albumi Speak Now, Red, 1989, Reputation, Lover, Folklore, Evermore in Midnights. Nekateri njeni albumi so se na prvem mestu znašli celo dvakrat v različnih obdobjih, saj je pevka v zadnjih letih ponovno posnela svoje albume (različica Taylor's Version).

12-kratno dobitnico nagrade grammy čaka neznansko plodno leto 2024. Njeni oboževalci že nestrpno pričakujejo ponovne izdaje zadnjih albumov, v različici Taylor's Version manjkata samo še albuma Reputation in debitantski album pevke z istoimenskim naslovom. Čaka jo tudi težek ritem koncertov turneje Eras, ki prihodnje leto maja prihaja v Evropo.