Swiftova je v letu 2019 izdala novo studijsko ploščo Lover, v sklopu katere je oboževalcem predstavila tudi nekatere precej odmevne single – med drugim Me! v sodelovanju z Brendonom Uriejem ter You Need to Calm Down.

Na prvo mesto lestvice se je uvrstila, ker ji je uspelo prodati več glasbe od vseh preostalih glasbenikov na svetu – v celoten izkupiček organizacija upošteva število prodanih fizičnih izvodov, posebna metodologija pa upošteva tudi pretočna predvajanja.

To je njeno drugo leto na najvišji stopnički, na prvo mesto se je uvrstila že leta 2014.

Družbo med najbolj prodajanimi tremi glasbeniki ji delata še Ed Sheeran in Post Malone, med najbolje prodajanih deset pa so se med drugim uvrstili še Billie Eilish, BTS, Drake, Queen in The Beatles.

Forbes poroča, da sicer točne statistike, kakšna razlika je bila med posameznimi glasbeniki, organizacija, ki opravlja meritve, ni podala, pravi pa, da je to edina lestvica, ki natančno meri prodajo glasbe v vseh formatih – tako pretočno predvajanje, digitalne in fizične prodaje albumov ter singlov, v meritvah pa so upoštevane tudi vse države.

Leto 2019 za glasbenico zelo pestro

Swiftova je sicer lani na podelitvi ameriških glasbenih nagrad presegla rekord Michaela Jacksona. Že pred začetkom lanske podelitve ameriških glasbenih nagrad je imela na domačih policah 23 kipcev, tako da je bilo skoraj jasno, da bo rekord 24 nagrad Michaela Jacksona padel. "To leto je zame prineslo veliko dobrega, pa tudi veliko precej zapletenega, zato – v mojem imenu in v imenu moje družine – hvala, ker mi stojite ob strani in ker vam je mar," je dejala takrat ob prevzemu najbolj zaželene nagrade za izvajalca leta.

Poleg tega je pred kratkim na Netflixu postal dostopen tudi dokumentarni film o njeni glasbeni poti z naslovom Miss Americana, ki je bil ob koncu leta 2019 še pod velikim vprašajem, saj je bila glasbenica v sporu z menedžerjema in ji je posledično grozila prepoved izvajanja lastne glasbe.