Taylor Swift in Shania Twain na podelitvi ameriških glasbenih nagrad leta 2019. Foto: AP
Taylor Swift in Shania Twain na podelitvi ameriških glasbenih nagrad leta 2019. Foto: AP

56-letna Shania Twain je bila umetnica z najdaljšim stažem na vrhu Billboardove lestvice country albumov, v rokah je imela 97 tednov trajajoč rekord. Albumi 32-letne Taylor Swift so na prvem mestu omenjene lestvice skupno 99 tednov.

Taylor Swift, ki je večkrat povedala, da je imela Shania Twain velik glasbeni vpliv nanjo, se je leta 2021 dvakrat vrnila na vrh lestvice country albumov s svojima znova posnetima albumoma Fearless in Red, ki sta bila tri in sedem tednov na prvem mestu.

"Zgodovinski rekordi so namenjeni ustvarjanju in nato podiranju. Štafeta je namenjena prenašanju na nove generacije," je zapisala Shania Twain v čast Taylor Swift. "Ponosna sem nate," je dodala.

Še ena ikona countryja Dolly Parton je pohvalila glasbeno pot Taylor Swift: "Opravlja neverjetno delo. Ve, kdo je, imela je svoje sanje in se jih je držala. To moraš storiti. Tako sem ponosna nanjo."

Medtem ko ima Taylor rekord v ženski konkurenci, pa ta v moški konkurenci pripada Garthu Brooksu, ki ima rekord vseh časov – 169 tednov je na vrhu Billboardovega seznama country albumov, piše ameriški People.