Foto: Instagram
Foto: Instagram

Enajsti studijski album Taylor Swift je bil sprva predviden kot enojni, na katerem bi moralo biti 16 pesmi. Toda Taylor vedno znova preseneti svoje zveste oboževalce in tako jih je razveselila z dodatnimi 15 pesmimi.

"To je presenečenje ob dveh zjutraj: The Tortured Poets Department je skrivni DVOJNI album. V zadnjih dveh letih sem napisala toliko mučne poezije in vse sem želela deliti z vami, zato je tukaj drugi del TTPD: The Anthology. 15 dodatnih pesmi. In zdaj zgodba ni več moja ... to je vse tvoje," je sporočila oboževalcem, ki se jih je prijel vzdevek "swifties".

Dan pred velikim dogodkom je pevka razkrila prvi singel z dvojnega albuma, ki nosi naslov Fortnight. Posnela ga je v sodelovanju z raperjem Post Malonom. "Sem njegova velika oboževalka zaradi njegovih besedil, glasbenega eksperimentiranja in melodij, ki jih ustvarja – te ostanejo v glavi za vedno."

Taylor je navdih za nov album našla v ljubezni, ki se ne konča dobro – govori namreč o različnih fazah razhoda, ki jih je doživela po koncu šestletne zveze z britanskim igralcem Joejem Alwynom. Danes je srečna v ljubezni z igralcem ameriškega nogometa Travisom Kelcejem.

Nov rekord
Album The Tortured Poets Department je že postavil nov rekord glede pretočnega predvajanja glasbe. Na ponudniku pretočnega predvajanja glasbe Spotify je bil v enem dnevu predvajan tolikokrat kot še noben drug album. V manj kot 24 urah je imel več kot 200 milijonov pretočnih predvajanj, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Swift se zdaj ponaša tudi s skupno tremi največkrat predvajanimi albumi v enem dnevu na Spotifyu; poleg dvojnega albuma, ki je izšel v petek, mu sledita še njena albuma Midnights in 1989 (Taylor's Version).

34-letna glasbenica je predtem že postavila več rekordov na Spotifyu; oktobra 2022 je bil Midnight največkrat pretočno predvajan album v enem dnevu, Swift pa je postala izvajalka z največ pretočnega predvajanja v enem dnevu. V vsem letu 2023 je bila Swit tudi največkrat pretočno predvajana glasbenica, in sicer 26,1- milijardekrat, še navaja DPA.