"Leto 2020 je bilo v vsem tem kaosu za Taylor izjemno ustvarjalno," je za People povedal vir blizu glasbenice. "Svoji glasbi se je lahko posvetila na popolnoma drugačen način in upa, da bo njeno ustvarjanje ljudem prineslo nekaj pozitive."

Ko je dan pred izdajo na Twitterju napovedala album Evermore, je Swiftova zapisala, da po izidu Folklore "preprosto ni mogla nehati ustvarjati".

"Če vse skupaj povem bolj poetično: zdelo se mi je, kot da smo stali na robu gozda in imeli izbiro. Ali se obrnemo in gremo nazaj ali pa se odločimo za vstop globlje v glasbeni gozd. Odločili smo se, da bomo vstopili globlje," je zapisala. "Še nikoli nisem naredila ničesar takšnega. V preteklosti sem na albume vedno gledala kot na zaključeno celoto – ko smo izdali en album, smo se posvetili načrtovanju naslednjega. S Folklore je bilo drugače."

Taylor Swift je letos oboževalce presenetila s kar dvema studijskima albumoma. Foto: Reuters
Taylor Swift je letos oboževalce presenetila s kar dvema studijskima albumoma. Foto: Reuters

Pri albumu Evermore je znova sodelovala z Aaronom Dessnerjem, Jackom Antonoffom in Williamom Boweryjem, za katerega je ravno pred kratkim potrdila, da gre za psevdonim njenega partnerja Joeja Alwyna, s katerim je na albumu Evermore ustvarila tri pesmi.

"Taylor je bila zelo vesela, da je lahko oboževalcem predstavila že drugi album letos in Joe jo je pri tem podpiral, kot vedno," je še dejal vir blizu glasbenice.

Prihodnje leto bo za glasbenico izjemno pestro, saj je nominirana za kar šest glasbenih nagrad grammy (podelitev bo 31. januarja). Še pred tem pa se bo, kot je pojasnil vir, posvetila praznovanju božično-novoletnih praznikov s svojim partnerjem.