Taylor Swift, ki je pred kratkim objavila sedmi album z naslovom Lover, bo na odru Pyramid nastopila zadnji festivalski dan, 28. junija. Dobitnica grammyja, ki je pretekli teden dopolnila 30 let, je v nedeljo tvitnila: "Čisto vzhičena vam sporočam, da bom med glavnimi nastopajočimi na Glastonburyju ob njegovi 50. obletnici. Se vidimo!"

Organizator Michael Eavis je izrazil navdušenje, da bo pevka nastopila na festivalu. Trenutno namreč velja za eno največjih glasbenih zvezd, njene pesmi pa so po besedah Eavisa osupljive.

Jubilejni 50. Glastonbury bo potekal od 24. do 28. junija 2020. Prva potrjena nastopajoča med t. i. headlinerji je bila legendarna ameriška glasbenica Diana Ross. Ta je ob najavi oktobra tvitnila: "Z vso ljubeznijo oboževalcem po svetu sporočam, da se vam poklanjam s tem darilom. Vsak koncert je kot zasebna zabava. Vidim vas in čutim z vami. Prihajam na Glastonbury, z ljubeznijo."

Konec novembra so organizatorji naznanili, da bo med glavnimi nastopajočimi tudi član nekdanje zasedbe The Beatles, britanski glasbenik Paul McCartney. Soorganizatorka priljubljenega britanskega dogodka na prostem Emily Eavis je tedaj povedala: "Resnično ni bilo nikogar, ki bi si ga bolj želeli za 50. obletnico."

Vseh 135.000 vstopnic za jubilejno prireditev je pošlo že oktobra, v zgolj 34 minutah, še navaja AFP.