Taylor Swift je imela najbolje prodajan album že leta 2009. Takrat se je album Fearless prodal v 3,22 milijona izvodih. Foto: Reuters
Taylor Swift je imela najbolje prodajan album že leta 2009. Takrat se je album Fearless prodal v 3,22 milijona izvodih. Foto: Reuters

Pri 25 letih je že drugič postala Billboardova ženska leta, spada med največje zaslužkarice v glasbenem svetu, prejela je že sedem grammyjev, njen najnovejši album 1989 pa je v le dobrih dveh mesecih postal najbolj prodajan album leta 2014.

Oktobra lani so mediji objavili podatke, da se je prodaja albumov znižala za 14 odstotkov v primerjavi z letom 2013. Analitiki so računali, da se bo ta statistika izboljšala z albumom 1989 in imeli so prav. Medtem ko oktobra niti en album (samostojnega glasbenega izvajalca) še ni dosegel magične številke milijon izvodov, je Taylor uspelo, da je v le dveh mesecih prodala kar 3,66 milijona izvodov.

S tem je s prvega mesta izrinila nepričakovano zelo uspešen album Frozen, ki združuje "do družin prijazne" melodije z istoimenskega animiranega filma (prodanih je bilo 3,53 milijona izvodov).

Swiftova je začela kot kantripevka in že pri 22 letih postala ena najuspešnejših kantriizvajalk vseh časov. S svojim petim studijskim albumom 1989 ter skladbama Shake It Off in Blank Space pa je napovedala dokončni prehod v popglasbo, ki ji je uspel več kot odlično.

Med najbolje prodajane albume so se sicer uvrstili še In the Lonely Hour (Sam Smith), That's Christmas To Me (Pentatonix), Guardians of the Galaxy (Disney), Beyonce (Beyonce), Partners (Barbra Streisand), Pure Heroine (Lorde), Four (One Direction) in The Outsiders (Eric Church).

Spodaj si oglejte kratko glasbeno evolucijo Taylor Swift.

Our Song, 2007

Love Story, 2008

Mean, 2011

We Are Never Ever Getting Back Together, 2012


Blank Space, 2014