Kaj bi o predelavah svojih skladb na temo pice porekel Lou Reed? Foto: Tumblr stran skupine
Kaj bi o predelavah svojih skladb na temo pice porekel Lou Reed? Foto: Tumblr stran skupine

Culkinova "protifolkovska" zasedba The Pizza Underground preigrava tudi skladbe, ki jih je Lou Reed, ustanovni član "Velvetov", dejavnih med letoma 1964 in 1973, posnel kot soloizjavalec, vsem pa je skupna tematika pice.

Namesto "I'm Waiting for the Man" tako igrajo "I'm Waiting for Delivery Man", namesto "Femme Fatale" "Pizza Gal", namesto "All Tomorrow's Parties" "All the Pizza Parties", namesto "Walk on the wild side" pa "Take a Bite of the Wild Slice".

Demoposnetki - naložiti jih je mogoče na tej povezavi - so nastali na domu Macaulaya Culkina prejšnji mesec, zdaj 33-letni igralec pa je prevzel tolkala, kazoo in vokale. Kot piše Guardian, je skupina nastala na začetku leta 2012, nazadnje pa so nastopili v newyorškem Sidewalk Cafeju na dogodku v spomin na pred kratkim umrlega Reeda.

Skupino zaokrožajo Matt Colbourn, Phoebe Kreutz, Deenah Vollmer in Austin Kilham. Poleg glasbe ustvarjajo stran na družbenem omrežju Tumblr, na kateri so predelali tudi naslovnico albuma The Velvet Underground iz leta 1969.