Pred dnevi je bil The Weeknd glasbeni gost na modni reviji znane znamke spodnjega perila Victoria's Secret. Foto: Reuters
Pred dnevi je bil The Weeknd glasbeni gost na modni reviji znane znamke spodnjega perila Victoria's Secret. Foto: Reuters

26-letnik je dejal, da se je na začetku kariere pogosto obrnil k zlorabi prepovedanih drog. "Najhuje je bilo takrat, ko nisem mogel početi ničesar drugega kot ustvarjati glasbo," je pojasnil. "Mamila so bila zame kot nekakšna opora. Na prvi plošči House of Balloons so bile skladbe dolge tudi po sedem minut, saj sem zapisal čisto vsak nesmisel, ki se je dogajal v moji glavi, ko sem bil pod vplivom."

"Ne predstavljam si, da bi kaj takšnega počel tudi zdaj," še dodaja glasbenik, rojen pod imenom Abel Tesfaye. Ob tem pa je priznal, da še vedno občasno poseže po mamilih - a zgolj rekreativno, ko išče navdih za ustvarjanje glasbe.

"Če sem čisto iskren, moram priznati, da sem tudi pri zadnjih nekaj albumih uporabil tovrstno metodo." Pojasnil je, da se občasno znajde v ustvarjalni krizi in sam sebi prizna: "Iz tega se ne morem izvleči, če sem čisto trezen."

Pomoč mamil tudi pri zadnji plošči
Letos je dvakratni dobitnik nagrade grammy odpovedal vse koncerte, kjer bi na turneji moral spremljati Rihanno, saj je želel končati album Starboy, ki je izšel 25. novembra. "Čeprav odpoved turneje stane kar nekaj denarja, vseeno nisem mogel počakati. Imel sem ideje za skladbe, ki sem jih enostavno moral čim prej realizirati."

Da pa bi mu to uspelo, je potreboval neki poseben zagon. "Nekaj me je moralo spodbuditi," je dejal o ponovnem jemanju mamil. "A čez nekaj časa je šlo tudi brez tovrstne pomoči, tako da se mi zdi, da trenutno vse skupaj brez težav nadzorujem in nisem odvisen."