Daft Punk. Foto: EPA
Daft Punk. Foto: EPA

Orkestralni album, imenovan Mythologies, bo izšel 7. aprila. Znani so tudi naslovi skladb: Premiers Mouvements, Le Catch, Thalestris, Les Gémeaux I, Les Amazones in L’Arrivée d’Alexandr ...

Glede na napoved Mythologies kot pomembno lirično delo ugotavlja, da soustanovitelj Daft Punka na novo odkriva svoj pristop h kompoziciji. V opisu piše še, da gre za 90-minutno partituro, ki razkriva ljubezen do baroka, glasbe, sledi pa ameriškemu minimalizmu.

Album je prvotno naročil koreograf Angelin Preljocaj za istoimenski balet Mythologies.

Fotografija, ki jo je Bangalter razkril na Instagramu poleg novice o samostojnem albumu, je realistična profilna ilustracija z naslovom Portret Thomasa Bangalterja za novo mitologijo.

S tem je Bangalter prvič razkril svoj obraz v javnem prostoru. Na začetku svoje kariere je dvojec, del katerega je bil tudi Guy-Manuel de Homem-Christo, sicer izdal nekaj svojih zamegljenih fotografij, a sta se hitro odločila za anonimnost. Na javnih dogodkih in koncertih sta nosila dovršene čelade, ki so postale ikonične.

Zasedba Daft Punk je leta 2021 po 28 letih ustvarjanja napovedala upokojitev.

Skupina je ustvarila najvplivnejše plesne skladbe vseh časov, na lestvice je uvrstila francosko underground hišno sceno z uspešnicami, kot so One More Time, Da Funk in Around The World.