Tina je bila v dvorano sprejeta že drugič. Foto: EPA
Tina je bila v dvorano sprejeta že drugič. Foto: EPA

V dvorani slavnih rock'n'rolla vsako leto objavijo seznam novosprejetih članov prestižne dvorane. Letošnji razred sprejetih umetnikov je po besedah predsednika fundacije Johna Sykesa "najraznovrstnejša in najzanimivejša skupina umetnikov, ki so jih sprejeli v dvorano do zdaj".

Med sprejetimi umetniki najdemo nekaj samoumevnih imen, kot sta Tina Turner, ki se je nekoč, kot članica dvojca Ike & Tina, že uvrstila v dvorano, in Jay-Z. Prav tako pričakovano je bilo sprejetje zasedbe Foo Fighters, s čimer se je prav tako drugič v dvorano uvrstil nekdanji član Nirvane Dave Grohl.

Foo Fighters so se v dvorano uvrstili nemudoma po tem, ko so izpolnili pogoje za nominacijo. Foto: Reuters
Foo Fighters so se v dvorano uvrstili nemudoma po tem, ko so izpolnili pogoje za nominacijo. Foto: Reuters

Med izbranimi pa je tudi nekaj presenetljivih imen, saj se je v dvorano uspelo uvrstiti rocksenzaciji iz zgodnjih 80. let, skupini The Go-Go's. To je že razburilo nekatere zagrizene oboževalce rokovske glasbe na družbenih omrežjih, saj obenem v dvorano niso sprejeli legendarnih zasedb, kot sta Rage against the machine in Iron Maiden.

Za sprejetje v dvorano mora od prvega nastopa glasbenika ali skupine miniti vsaj 25 let. Nato mora na fundacijo prispeti nominacija, ki jo njeni člani ovrednotijo, in šest po njihovem mnenju najzaslužnejših nominirancev tudi sprejmejo.

Poleg sprejetja glasbenikov v dvorano vsako leto sprejmejo tudi pisce in druge ustvarjalce, povezane z rokom in popularno glasbo.