Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V goste so povabili tudi radgonskega raperja Leopolda I. in frontmana pank zasedbe Alo!Stari Tineta Matjašiča. Jernej Dirnbek je povedal, da se spodobi, da na takšnem koncertu odigrajo vse svoje najbolj znane pesmi, ob njih predstavijo tudi kakšno redkeje slišano skladbo, nekaj poudarka pa bo tudi na zadnjem albumu Črno na belem, ki je izšel predlani.

"Po drugi strani pa je bilo treba v ozir vzeti tudi obiskovalce koncerta, ki bodo naš program poslušali na nogah, katerih vzdržljivost ima tudi svoje meje. Rezultat vsega naštetega je kompakten koncertni program, na katerem ne bo manjkala skoraj nobena znana skladba, za intermezzo pa bodo tu kakšni redkeje slišani biseri, pa tudi akustični blok, ki bo ušesom omogočil malce predaha od sicer kar udarno zastavljenega programa," je dodal.

Jernej Dirnbek je prepričan, da ima skupina Mi2 še veliko za povedati. Foto: Sandi Fišer
Jernej Dirnbek je prepričan, da ima skupina Mi2 še veliko za povedati. Foto: Sandi Fišer

Dirnbek je prepričan, da so mejniki po svoje dobri, ker povedo, kolikšno pot so že prehodili, po drugi strani pa spomnijo, da leta neusmiljeno tečejo. "Kljub temu si upam trditi, da smo Mi2 še v dobri in kadar je treba 'mladostni' kondiciji ter da nam volja po glasbenem udejstvovanju še ne usiha. Zato že aktivno razmišljamo o tem, da bi takrat, ko bo najhujša koncerta sezona mimo, spet v miru sedli za instrumente in ustvarili še kakšno novo skladbo. Prve ideje se že rojevajo in prepričan sem, da imamo še kaj povedati."

Pri jubilejnem koncertu bo sodelovala tudi Založba kakovostnih programov RTV Slovenija

Skupina je sicer vseskozi prisotna na koncertnih odrih po Sloveniji. Letno odigrajo med 35 in 50 koncertov, le v času epidemije so bili nekoliko "na strani", čeprav so tudi takrat nekajkrat nastopili v živo ali po spletu. "Tako tudi v letošnjem letu skorajda nimamo več nezasedenih vikendov, samo v mesecu maju bomo poleg Križank igrali še petkrat in tako nadaljevali vse do konca oktobra. Potem pa bomo že v prednovoletnem času, ko se pravi žur šele začne," sklene Dirnbek.

Pri koncertu v Križankah bo sodelovala tudi Založba kakovostnih programov RTV Slovenija. Založba ima ključno vlogo pri organizaciji, skupina pa je z njo povezana že več kot deset let. Njihovo sodelovanje se je začelo leta 2012 z albumom v živo Decibeli, dve leti pozneje je sledil album Čista jeba in leta 2021 aktualni album Črno na Belem.

Tradicijo bodo na tisočem koncertu nadaljevali tako, da ga bodo posneli tako za namen predvajanja v programih RTV kot za izdajo novega koncertnega albuma, ki bo pri ZKP-ju izšel predvidoma jeseni na vinilni plošči.