Duet pripravja za september novi singel. Foto: EPA
Duet pripravja za september novi singel. Foto: EPA

Tod Rowlands in Ed Simons sta v začetku poletja objavila že svoj šesti studijski album z naslovom We Are The Night. Na njem je 12 brezkompromisnih evforičnih party acid melodij, ki so bile posnete v mračni kleti v južnem Londonu. Čeprav sta glasbenika za svoj prejšnji album Push the Button prejela dva grammyja, mnogi menijo, da je njun novi album še boljši in prepričljivejši.

Z njim sta se že prvi teden po izdaji zavihtela na prvo mesto britanske (UK Album Chart) in na 18. mesto svetovne (United World Chart ) glasbene lestvice. Nove pesmi, v katerih je zaznati tudi produkcijske inovacije, spominjajo na plesne podije Manchestra in Minneapolisa iz zgodnjih 80. let. Na seznamu glasbenih gostov, ki so pomagali pri ustvarjanju, so londonska skupina Klaxons, dance glasbenik Ali Love, raper Fatlip, kantavtor Willy Mason in ameriški rock bend Midlake.

Septembra bo izšel novi singel
Prvi singel z naslovom Do It Again je v Veliki Britaniji izšel 18. junija, v ZDA pa teden dni pozneje. Tod in Ed bosta 10. septembra že začela predstavljati nov singel, to bo tri minute in pol dolga skladba Salmon Dance, pri kateri gostuje Fatlip. Skupina po vsem svetu uživa velik ugled. Med svojim delovanjem si je zaveznike pridobil tako med občinstvom kot tudi med glasbenimi strokovnjaki.