Tom Novy bo v Sloveniji razveselil vse ljubitelje elektronske glasbe in poskrbel za energičen prvi večer tradicionalnega vseslovenskega kulturno-zabavnega dogodka. Foto: Hangar P. R.
Tom Novy bo v Sloveniji razveselil vse ljubitelje elektronske glasbe in poskrbel za energičen prvi večer tradicionalnega vseslovenskega kulturno-zabavnega dogodka. Foto: Hangar P. R.

Tom Novy, ki prihaja iz bavarske prestolnice Münchna, je glasbeno pot začel leta 1995, ko je izdal prvenec I House U, z izdelkom Superstar pa je postal svetovno znan. Njegove največje uspešnice so zasedale visoka mesta na vseh pomembnejših svetovnih glasbenih in radijskih lestvicah, sam pa je najbolj vesel uspeha, ki ga je dosegel leta 2005 z izdanim singlom Your Body, s katerim se je povzpel med največje didžeje na svetu.

Že 14 let "rezident" na Ibizi
Novy je produciral pesmi in ustvarjal remikse za številne superzvezdnike, med katerimi so tudi Justin Timberlake, Backstreet Boys, Ludacris, 10CC, Snap, Sonique, Eric Morillo, Tom Jones in drugi. Navsezadnje je nemogoče spregledati njegovo "rezidenco" v klubu Space na Ibizi, ki traja že neverjetnih 14 sezon, so sporočili iz agencije Hangar P. R.

Družbo na odru bodo Tomu Novyju delali Nicola Amoruso, "rezident" enega najboljših italijanskih klubov Divinae Follie 3.0, duo Blue & Deep, ki se uspešno prebija tudi v tujini in je pred kratkim nastopil na odmevnem dogodku v znanem londonskem klubu Egg, ter znan slovenski didžej Jr. Gregg.

Nastopu Toma Novyja sledi še deset dni glasbenih doživetij, saj bodo Ptuj obiskale nekatere največje glasbene zvezde iz Slovenije in nekdanje Jugoslavije, ki bodo s koncerti še dodatno popestrile dogajanje na Ptuju. Koncerte med kurentovanjem so potrdili Severina, Davor Borno, Peter Lovšin, Vlado Kreslin, Zoran Predin, Saša Lendero, Čuki, Tanja Žagar, Werner, Helena Blagne, Mambo Kings, Boštjan Konečnik, Atomik Harmonik, Alya, Elvis Jackson, Lepa Brena, Tony Cetinski, Seka Aleksić, Davor Radolfi, Ritmo Loco, Cubismo, Novi Fosili ...