Tomaž Gajšt. Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Tomaž Gajšt. Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca

Tomaž Gajšt je član Big Banda RTV Slovenija že dvanajsto leto. V tem času je postal pomemben del trobentaške sekcije in odličen solist, kar dokazujejo tako številni posnetki koncertov kot tudi številne plošče, ki so bile izdane v zadnjih letih – kot solista ga namreč lahko najdete skoraj na vsakem izdanem albumu nacionalnega džezovskega orkestra. Gajštovo igranje odmeva – pa ne samo znotraj orkestra, temveč tudi širše, saj velja za enega najboljših slovenskih trobentačev v zadnjem obdobju.

Tomaž Gajšt kvartet. Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Tomaž Gajšt kvartet. Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca

Tomaž Gajšt in Big Band RTV Slovenija

Četrtek, 11. april 2024, ob 20.00
Siti teater Ljubljana

solist: Tomaž Gajšt, trobenta in krilovka
dirigent: Lojze Krajnčan
gostje:
Nina Strnad, vokal
Ana Čop, vokal
Maša But, vokal
Kristijan Krajnčan, bobni

V preteklosti se je priložnostno že predstavil tudi kot avtor in aranžer, v oddaji Prva vrsta na Prvem programu Radia Slovenija pa je s svojim kvartetom premierno predstavil nov avtorski projekt. Z njim so v živo v studiu 13 nastopili vibrafonist Vid Jamnik, basist Aleš Avbelj in bobnar Kristijan Krajnčan. Slišali smo skladbe: Bye, Bye Byegones, Song, long forgotten, Double Standards ter Gratitude.

V četrtek, 11. aprila, bodo njegove skladbe v Siti teatru v Ljubljani zazvenele tudi z Big Bandom RTV Slovenija. Pod aranžmaje se podpisuje Lojze Krajnčan, ki bo tudi vodil orkester, solist bo seveda Tomaž Gajšt, pridružili pa se jim bodo tudi štirje gostje: pevke Ana Čop, Maša But in Nina Strnad ter bobnar Kristijan Krajnčan.

Tomaž Gajšt kvartet
Tomaž Gajšt kvartet