Tony Bennett in Lady Gaga sta se odlično ustvarjalno in glasovno ujela. Foto: Reuters
Tony Bennett in Lady Gaga sta se odlično ustvarjalno in glasovno ujela. Foto: Reuters

Lady Gaga in Tony Bennett sta v torek zvečer prijetno presenetila svoje oboževalce. Za 95. pevčev rojstni dan sta namreč razkrila, da bo 1. oktobra izšel njun drugi skupni album. Za pokušino je Gaga objavila tudi eno izmed skladb na albumu I get a kick out of you.

Lady Gaga je v projektu še enkrat dokazala, da je prava vokalna mojstrica. Foto: Reuters
Lady Gaga je v projektu še enkrat dokazala, da je prava vokalna mojstrica. Foto: Reuters

Na albumu bo zbirka uspešnic legende Broadwaya Cola Porterja v nekoliko džezovsko obarvani preobleki. Njun prvi album je Cheek to Cheek, na katerem sta leta 2014 posnela nekaj najbolj znamenitih džezovskih standardov, zanj pa sta dobila številne pohvale kritikov in oboževalcev. Nekaj časa je bil album tudi na vrhu ameriške glasbene lestvice, s čimer je Bennett podrl lastni rekord za najstarejšega glasbenika na vrhu ameriških poplestvic.

Bennett je v svoji dolgi karieri izdal že več kot 50 albumov, ta pa bo verjetno njegov zadnji. Leta 2016 so mu namreč diagnosticirali Alzheimerjevo bolezen, zaradi katere vedno težje nastopa in poje. Čeprav po poročanju njegovih bližnjih ne kaže nekaterih drugih običajnih znakov bolezni, kot sta izguba kratkoročnega spomina in depresija, ima težave z prepoznavanjem vsakdanjih predmetov.

"Ni več stari Tony, razen ko poje, takrat je še stari Tony" je povedala njegova žena Susan Benedetto, kar je tudi pevčev pravi priimek. Težave naj bi imel tudi v studiu, kjer je večkrat popolnoma izgubil voljo do petja in zavest. Kljub težavam pa naj bi po njunih besedah pevca posnela izjemen album in komaj čakata, da ga lahko pokažeta svojim oboževalcem.