Foto: Reuters
Foto: Reuters

Soavtor različice iz leta 1989, Andy Stone, je popzvezdnico tožil junija letos. Trdil je, da sta skupaj s Troyem Powersom istoimensko skladbo ustvarila pet let pred veleuspešnico Mariah Carey. Pred dnevi je sodišču sporočil, da tožbo umika, a ima pravno podlago, da jo v prihodnje znova sproži.

All I Want for Christmas Is You je ena najbolj znanih božičnih skladb sploh, v različici Stonove skupine Vince Vance & The Valiants, je sporočilo pesmi popolnoma enako mlajšemu hitu, vendar je to poleg imena edina vzporednica, ki jo med skladbama lahko potegnemo.

177 skladb, a nobena ne seže do kolen najslavnejši

Tožba je sicer bila vložena na zveznem sodišču v New Orleansu, kjer je soavtor pesmi zahteval najmanj 20 milijonov evrov odškodnine, saj naj bi 52-letna zvezdnica izkoristila njegovo takratno priljubljenost in slog. Skladbi sta glasbeno popolnoma različni, vendar je Stone vseeno tožil Carey zaradi naslova skladbe, ki naj bi se po njegovem mnenju nezasluženo okoristila.

Čeprav je nenavadno, da imata dve skladbi enako ime, obstaja kar 177 skladb, ki v bazi podatkov pisarne za avtorske pravice ZDA nosijo ime All I Want for Christmas is You. Nobena pa seveda ni presegla popularnosti uspešnice Mariah Carey, ki je pevki "prislužila" več kot 60 milijonov evrov.