Pri 18. letih sta podpisali pogodbo s Sonyjem, se prebili med najudarnejše avtorje v glasbeni industriji, krona njunega dela pa je bil grammy za uspešnico When Love Takes Over. Foto: Organizator
Pri 18. letih sta podpisali pogodbo s Sonyjem, se prebili med najudarnejše avtorje v glasbeni industriji, krona njunega dela pa je bil grammy za uspešnico When Love Takes Over. Foto: Organizator
Nervo
S pogodbo založbe Virgin v žepu sta lani resno zagnali tudi pevsko-didžejsko kariero in nanizali šopek hitov: v himni festivala Tomorrowland The Way We See The World so jima priskočili na pomoč Afrojack, Dimitri Vegas in Like Mike, v We're All No One gostujeta Afrojack in Steve Aoki, v klubski petardi You're Gonna Love Again Avicii, v Reason vzpenjajoči se Hook 'n' Sling, hit letošnje ibiške sezone Something To Believe In pa sta posneli z Normanom Dorayem. Foto: Organizator
Nervo
Pri šestnajstih sta že bili uspešni manekenki in L'Orealovi ambasadorki v domači Avstraliji, a sta se odločili, da bosta glasbenici. Foto: Organizator
Nervo
Dekleti sta ogrevali zadnji turneji Britney Spears in Nicky Minaj. Foto: Organizator
Nervo
Nervo prihajata prvič v Slovenijo. Foto: Organizator
Nervo
Poleti sta se navdušili nad Ibizo. Foto: Organizator

Sestri dvojčici, ki prihajata v četrtek prvič v Slovenijo - v ljubljanski klub Cirkus - sta po popsenzaciji The Veronicas najbolj vroč dvojni izvozni artikel iz Avstralije. "Pri sestrah, še posebno dvojčicah, je tako, da ne moremo druga brez druge. Vedno se potrudimo, da nekako ohranjamo vezi in smo povezane, pa tudi razumemo se dobro, saj smo si ne nazadnje delile maternico. Ne, res se super razumeva in to se odraža tudi v najinem ustvarjanju," je za MMC dejala Mim.

Njun žar so že v najstniških letih opazile manekenske agencije. "Obožujeva modo, ne vem pa, ali sva ravno 'fashionistki'. To je kar močna etiketa," odgovori Mim v imenu obeh. Toda dekleti sta imeli v mislih le glasbo. Čeprav sta bili sprejeti na avstralsko akademijo za klasično glasbo, sta se sami raje odločili za zasledovanje kariere v elektronski glasbi. Z 18 leti sta podpisali dogovor z založbo Sony Music in tako začeli svojo strmo pot v svet svetovne prepoznavnosti.

Svojo kariero sta gradili postopoma. Kar nekaj let sta bili znani kot najdejavnejši "pomagačici" v popularni glasbi, ki si je v času njunega prebijanja ravno dala roko z elektroniko. Sami sta začeli ustvarjati za druge glasbenike, kot so Rachel Stevens, Ke$ha, Sophie Ellis-Bextor in Pussycat Dolls. Nato pa je prišel njun veliki preboj s skladbo When Love Takes Over, ki sta jo ustvarili skupaj z Davidom Guettom in nekdanjo pevko Destiny's Child, Kelly Rowland. "Spomnim se trenutka, ko je David to pesem, še preden smo jo izdali, zavrtel na Ultra Music Festivalu v Miamiju. Ko se je to zgodilo, sem bila med množico pod odrom, Mim pa v zaodrju, ker naju je zanimalo, kakšen bo odziv. In takrat sem že slišala ljudi govoriti, da jim je ta komad všeč. Takrat sem prvič začutila, da bo uspešnica," je pojasnila Liv.

Guetta je v njiju opazil potencial, ki ga drugi niso. Vzel ju je pod okrilje in tako se je začela tudi njuna kariera za mešalno mizo. Najprej na festivalu Ultra Music v Miamiju.

V vlogi dvojnih agentk
Mim in Liv sta se tako vživeli v dvojno vlogo. Še naprej sta pisali za druge izvajalce, kot so Kylie Minogue, Cheryl Cole, Britney Spears, celo za velikana Armina van Buurena, hkrati pa sta začeli izdajati lastne single. Zalet sta jima tako dala singla This Kind Of Love in Irresistible.

Po nastopu leta 2011 na belgijskem festivalu Tomorrowland sta združili svoje moči z nekdanjim predmetom poželenja Paris Hilton, nizozemskim didžejem Afrojackom. Skupaj so ustvarili elektro-trance poslastico The Way We See The World, kateri je hitro sledila We're All No-One (v sodelovanju z Afrojackom in Stevom Aokijem). Sodelovanje pa nadaljujeta tudi s trenutnim kraljem med didžeji, ki v soboto prihaja v ljubljanske Stožice, van Buurnom. Za zdaj - kot sta izdali - so skupaj ustvarili tri nove skladbe za njegov novi album.

Duh Guette sledi še naprej
Hkrati pa jima še naprej sledi duh. Sami sta tako na zabavah na Ibizi, v katero sta se poleti preprosto zaljubili, vrteli njegovo uspešnico Fuck Me I'm Famous. Ob vrnitvah v hotelske sobe pa sta se posvečali pisanju. Med drugim sta tako napisali skladbo Night Of Your Life, ki je na koncu pristala na Guettovem albumu Nothing But The Beat. Vokalne linije pa je odpela najslavnejša "poraženka" šova Amerika ima talent Jennifer Hudson. Kot pravita sami, pa sta nekaj novega ustvarili tudi za njegov novi album oz. osveženo izdajo zadnjega albuma. "Najinega življenja ne bi zamenjala z nikomer niti za sekundo. Naju pa veseli, da je Davidu uspelo, kar mu je, saj je za to dolgo in močno garal," zatrdi Mim.

O prvem albumu premišljujeta, toda konkretno ga še ne napovedujeta. To se jima zdi precej oddaljen cilj, saj bi morali v tem primeru za daljši čas v studio, da bi ga končali. "Poletno turnejo sva zaključili oktobra in se za tri tedne zaprli v studio, kaj več o tem pa bova vedeli šele januarja, februarja, ko bova videli, kaj sva ustvarili," še pove Mim.

100-odstotno predani delu, 120-odstotno žuriranju
V zadnjih dvanajstih mesecih sta obkrožili svet. "Ja, res se zabavava in upam, da ta mehurček ne bo še tako kmalu počil," pritrdi Liv. Ogrevali sta zadnji turneji Britney Spears in Nicky Minaj. Svojo rezidenco pa imata v Las Vegasu. Danes ob njunem imenu najdemo predznake: didžejki, producentki, tekstopiski, voditeljici radijskega šova Nervo Nation, modni ikoni, čistokrvni žurerki ...

Zadnje predvsem potrdijo njune zahteve pred nastopi, kjer se na seznamu znajdejo: vodka, viski, dietna kola, voda, sokovi in ploščice iz žitaric: "Te so ključne! Prav nama pridejo naslednji dan po nastopu, saj sva ves čas na poti in nama pridejo še kako prav kot nadomestek zajtrka, kosila in/ali večerje med čakanjem na letala. Aja, pa žvečilni gumiji za vedno svež mentolov zadah."

Izsek pogovora z njima si lahko pogledate v videu spodaj.