Nastop skupine U2 v Krogli. Foto: Reuters
Nastop skupine U2 v Krogli. Foto: Reuters

V Las Vegasu, mestu luči sredi puščave, je težko s čimer koli izstopati. A prizorišču Sphere, ki ga oglašujejo kot zabavno prizorišče prihodnosti, je s svojo velikostjo in okroglo obliko uspelo. Gradili so ga več let, zanj pa je podjetje MSG Entertainment zapravilo 2,2 milijarde evrov.

Prizorišče je največja okrogla struktura na svetu, pohvali pa se tudi z največjim LED-zaslonom z največjo resolucijo. Ne glede na to, kjer obiskovalci sedijo, vsi imajo odličen pogled, v dogodku pa lahko hkrati uživa 17.000 ljudi.

Čast prvega nastopa v Krogli je imela irska zasedba U2, ki je v petek izvedla prvega izmed 25 koncertov z naslovom U2: UV Achtung Baby Live at Sphere, s katerim so se spomnili svojega albuma iz leta 1991 z naslovom Achtung Baby. U2 bodo v Las Vegasu gostovali do decembra. Večina koncertov v Krogli je že razprodanih, čeprav je za najboljše sedeže treba odšteti 500 dolarjev.

Prvega njihovega koncerta se je udeležilo tudi več zvezdnikov, med drugimi Paul McCartney, Oprah Winfrey, Snoop Dogg, pa tudi poslovnež Jeff Bezos. Kdo bo sledil skupini U2 in imel naslednji koncert v Krogli, še ni jasno, piše CNN.