Foto: EPA
Foto: EPA

Achtung Baby v Las Vegasu so napovedali v novi reklami za Super Bowl.

Serija koncertov Achtung Baby Live bo to jesen potekala v novi areni MSG Sphere v predelu Venetian v Las Vegasu. U2 bodo tako postali prva skupina, ki bo nastopila na prizorišču s 17.500 sedeži, le-to pa se bo odprlo po letih gradnje.

Datumi koncertov še niso znani, je pa skupina na družbenih omrežjih že delila napovednik koncertov.

Obvestilo o rezidenci prihaja s potrditvijo, da si bo bobnar Larry Mullen Jr. vzel čas za operacijo in okrevanje, zato ga bo v Las Vegasu zamenjal bobnar Bram van den Berg.

"Nočemo razočarati ljudi, še najmanj pa svojega občinstva. Resnica je, da jih pogrešamo prav toliko, kot se zdi, da oni pogrešajo nas. Naše občinstvo je bilo vedno peti član skupine," je skupina napisala v sporočilu za javnost.

U2 niso igrali v živo od decembra 2019. "Moramo se vrniti na oder ter spet videti obraze oboževalcev. In kakšen edinstven oder gradijo za nas v puščavi. Mi smo prava skupina, Achtung Baby pravi album in Sphere pravo prizorišče, da izkušnjo glasbe v živo dvignemo na višjo raven," so še sporočili člani skupine.

Nazadnje so bili U2 na turneji leta 2019, ko so predstavljali album The Joshua Tree.

Nato je skupina znova izdala The Unforgettable Fire in How to Dismantle an Atomic Bomb na vinilu in znova izdala All That You Can't Leave Behind za svojo 20. obletnico in izdala dve novi pesmi z naslovoma Ahimsa in Your Song Saved My Life.

17. marca bodo U2 izdali novi album Songs of Surrender, na katerem bo 40 predelanih in vnovič posnetih pesmi iz njihove dolge in uspešne kariere. Album sledi Bonovi knjigi spominov Surrender: 40 Songs, One Story, ki je izšla novembra lani.

Skupina je obenem delila novo različico pesmi One, ki se bo pojavila na prej omenjenem albumu.