Marin (drugi z leve) je bil verjetno najbolj prepoznavni obraz Il Diva. Foto: EPA
Marin (drugi z leve) je bil verjetno najbolj prepoznavni obraz Il Diva. Foto: EPA

Pri Marinu so okužbo na novi koronavirus potrdili 7. decembra, stanje pa se mu je hitro poslabšalo, tako da so ga morali prepeljati v intenzivno enoto bolnišnice v Manchestru.

Tam so ga zaradi dihalne stiske dali v umetno komo in ga priključili na medicinski ventilator.

"S težkim srcem vam moramo sporočiti, da je naš prijatelj in partner Carlos Marin umrl. Pogrešali ga bomo njegovi prijatelji, družina in oboževalci. Nikoli ne bo več takega glasu ali duha, kot sta bila Carlosova," je zapisala skupina na družbenih omrežjih.

"17 let smo bili mi štirje na tem neverjetnem popotovanju po imenu Il Divo in tako zelo bomo pogrešali našega dragega prijatelja. Upamo in molimo, da bo ta prelepa duša počivala v miru. Z ljubeznijo, David, Sebastien in Urs."

Pionirji popopere

Marin, ki je v multinacionalni vokalni skupini pel bariton, je bil verjetno najprepoznavnejši obraz Il Diva vse od začetkov skupine leta 2003, fantje pa so po vsem svetu prodali več kot 30 milijonov albumov. Skupina velja za pionirje "popopere", njihove koncerte v živo pa si je ogledalo več kot dva milijona ljudi.

Il Divo je ustvaril in sestavil sloviti britanski glasbeni producent Simon Cowell, ki je navdih za multinacionalni kvartet klasičnih pevcev dobil po vzoru slovitega opernega tria Trije tenorji v postavi Luciano Pavarotti, Plácido Domingo in José Carreras.

Poleg Marina skupino sestavljajo še Švicar Urs Bühler, Američan David Miller in Francoz Sébastien Izambard.

Zasedba Il Divo je morala zaradi Marinovega zdravstvenega stanja odpovedati napovedano britansko turnejo, a so še ta teden dejali, da "upajo in molijo", da Marin kmalu okreva in se bodo lahko podali na odre.

Pevcu je v bolnišnici stala ob strani tudi nekdanja žena, pevka Geraldine Larrosa. Čeprav se je par ločil pred 12 leti, sta ostala dobra prijatelja in bi morala za silvestrovo nastopiti skupaj.