Enzo Hrovatin. Foto: Radio Koper/Nataša Benčič
Enzo Hrovatin. Foto: Radio Koper/Nataša Benčič

"Danes se je za vedno poslovil Enzo Hrovatin, legendarni član Faraonov, avtor številnih uspešnic in glasbenih hitov. Bil je velik umetnik, v njem je prebivala velika umetniška duša, tako glasbena kot slikarska. Enzo, prijatelj moj, počivaj v miru, pogrešal te bom," je na družbenem omrežju glasbenemu kolegu v spomin zapisal eden najboljših slovenskih kitaristov in član Big Banda RTV Slovenija Primož Grašič.

Na Facebookovi strani Avditorija Portorožu, kjer so potrdili novico, so ob tem spomnili, da je član legendarne skupine Faraoni in avtor skladb "v trajen spomin zapustil številne uspešnice, kot so E tristemente, Solinar, Ne bom pozabil na stare čase, Ti znaš, Tu je moj dom ..."

Po poročanju Primorskih novic je Hrovatin umrl zaradi bolezni pri 61 letih.

Faraone je leta 1967 ustanovil Valter Soša, zasedba pa se je skozi čas precej spreminjala. Najbolj priljubljeni so bili v 80. letih prejšnjega stoletja, ko so si kot spremljevalni bend delili odre z največjimi zvezdami tedanje jugoslovanske estrade. Leta 2007 je skupina neuradno prenehala delovati, a so se po besedah Nelfija Depangherja z veseljem odzvali na povabilo organizatorjev dogodka ob 45. obletnici njihovega delovanja, ki je bil leta 2013 v portoroškem avditoriju.

Na Melodijah morja in sonca so slavili kar trikrat, prvič leta 1992 s skladbo E tristemente, nato pa še z Mi ljudje smo kot morje in Kar je res, je res. Leta 1997 so prejeli zlatega petelina za najboljšo popskupino.