Usher. Foto: AP
Usher. Foto: AP

"V čast mi je, da bom na svojem seznamu želja končno prečrtal nastop na Super Bowlu. Komaj čakam, da svetu pokažem šov, ki ne bo podoben ničemur, kar sem do zdaj počel," je v prvi izjavi dejal 44-letni Usher.

Odkar se je leta 1994 prebil na glasbeno sceno s svojim istoimenskim prvencem Usher, je izvajalec R&B-ja prodal več kot 80 milijonov plošč po vsem svetu in si prislužil osem grammyjev. Med njegovimi uspešnicami so pesmi, kot so U Got It Bad, U Don't Have to Call, Nice & Slow ...

"Usher je vsestranski umetnik. Vse od prvenca pri 15 letih je začrtal svojo edinstveno pot. Poleg brezhibnega petja in izjemne koreografije Usher razgali svojo dušo. Njegovo izjemno potovanje ga je popeljalo na enega najveličastnejših odrov na svetu," je ob razkritju glavnega nastopajočega na Super Bowlu 2024 povedal Jay-Z, ki bo z lastno agencijo Roc Nation sodeloval pri ustvarjanju glasbenega spektakla ob polčasu najpomembnejšega športnega dogodka v ZDA.

Usher se je že pojavil na odru ob polčasu Super Bowla leta 2011, ko je zapel pesem z naslovom OMG s skupino Black Eyed Peas, toda na prihajajočem Super Bowlu bo na odru stal sam.

Rihannin lanski nastop na Super Bowlu je podrl vse rekorde gledanosti.